Ingredienser
- 1 kg grytbitar
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 4 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
- 2 dl vatten
- 1 dl mörk balsamvinäger eller rött vin
- 1,5-2 msk mortlad grönpeeppar
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk tomatpuré
- 2 tärningar köttbuljong eller fond
- 2 msk tamari soja
- 2 krm svartpeppar
- 2 dl creme fraiche
- smör att bryna köttet i
- 2 dl syltlök
Instruktioner
- Bryn köttet i smör i het panna, lägg över i grytan.
- Skala och klyfta löken, skala morötterna och skär i stavar.
- Mortla grönpepparen och lägg allt utom syltlök och creme fraiche i grytan. Kör allt i crockpot / slowcooker i 8 timmar (low på crockpot) alternativt i 1,5 timmar på spisen. Smaka av med salt och eventuellt mer grönpeppar. När det är 30 minuter av tillagningstiden, rör ner creme fraiche och syltlöken rörs ner precis innan servering.
- Servera med valfritt tillbehör.