Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grönkålsgratäng med ädelost


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

400 g grönkål
1 röd lök
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
buljong eller salt efter smak.
1/2 dl vitt vin
smör att steka i
140 g ädelost
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
75 g lagrad ost
1 paket klippt, knaperstekt bacon
1 dl grovhackade valnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Finhacka rödlök och vitlök. Fräs mjuka i smör i stekpanna. Ta bort stjälken om du använder hel grönkål, om grönkål i påse används är det bara att lägga ner i pannan. Blanda ihop allt och rör sedan ner vinet och buljong/salt. Lägg åt sidan.
Lägg grönkålsfräset i ugnsform. Rör ner smulad ädelost.
Gör äggstanningen: Vispa ihop ägg med creme fraiche och grädde och riven ost. Salta och peppra något. Häll över grönkålen.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. När det är ca 10 minuter kvar, strössla knaperstekt bacon och grovhackade valnötter över och sätt sedan in i ugnen igen de sista 10 minuterna.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8