Ingredienser
400 g grönkål
1 röd lök
1 vitlök solo eller 2 vitlöksklyftor
buljong eller salt efter smak.
1/2 dl vitt vin
smör att steka i
140 g ädelost
3 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
75 g lagrad ost
1 paket klippt, knaperstekt bacon
1 dl grovhackade valnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Finhacka rödlök och vitlök. Fräs mjuka i smör i stekpanna. Ta bort stjälken om du använder hel grönkål, om grönkål i påse används är det bara att lägga ner i pannan. Blanda ihop allt och rör sedan ner vinet och buljong/salt. Lägg åt sidan.
Lägg grönkålsfräset i ugnsform. Rör ner smulad ädelost.
Gör äggstanningen: Vispa ihop ägg med creme fraiche och grädde och riven ost. Salta och peppra något. Häll över grönkålen.
Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. När det är ca 10 minuter kvar, strössla knaperstekt bacon och grovhackade valnötter över och sätt sedan in i ugnen igen de sista 10 minuterna.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8