Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillade räkspett med ört- och vitlöksås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

4 små färskpotatisar
24 råa räkor (jag hade vietnamesiska)
1 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1 schalottenlök, finhackad
1 dl hackade örter som basilika, timjan, oregano
salt, peppar
1 fänkål
olivolja, salt, peppar

Örtsås:
50 g naturell färskost (som philadelphia)
1/2 dl majonnäs (hemmagjord eller gärna Hellmans)
1/2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
salt och nymalen svartpeppar.
1msk sweet chili
1/21 tsk sambal oelek
2 msk hackad dill


Instruktioner

Blanda ihop alla ingredienserna till örtsåsen och låt gärna stå en stund i kylskåpet.
Blanda ihop marinaden: Olivolja, hackade örter, shalottenlök och vitlök, lite salt och peppar och låt råkorna marinera gärna minst 1 timme i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200 gr.
Tvätta fänkålen och skär av blasten och botten. Skär i klyftor och lägg i ugnsform, häll lite olivolja på och salt och peppar och sätt in i ugnen tills fänkålen är mjuk. Ca 30 min.
Skrubba och koka potatisen nästan klar i saltat vatten. Låt ånga av ordentligt sedan och halvera dem.
Trä räkor och potatis på spett och pensla potatisen med marinaden.
Grilla på het grill 1,5 minut på varje sida.