Grillad tonfisk med Mangosalsa till Sommarens vita box

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Gokväll på er!

Nu är vi hemkomna från Alice uppvisning och klädda till tänderna med fokus GLITTER!
Är ni laddade för EUROVISION? Det är vi 🥳

Nu över till veckans vintips!
Årets stora vita boxnyhet från Australien med den älskade druvan (personlig favorit) Chardonnay!

ALPHA Chardonnay är ett smakrikt vin som har en fruktig och fyllig smak med inslag av citrus, ananas, melon, smörkola och vanilj.
Serveras väl kylt och passar lika bra till den goda matiga kycklingsalladen som till grillad fisk men även som sällskapsvin till dina favorit snacks.
Mycket trevligt vin tycker jag!

ALPHA Chardonnay är en uppföljare till det mycket omtyckta röda vinet ALPHA California som blev en av förra sommarens stora hit! Vinet lanseras i Systembolagets beställningssortiment för 199 kr.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

Givetvis ska ni få ett recepttips! Vad sägs om en Grillad tonfisk med syrlig mangosalsa med lite hetta?

012A4444

Dressingen är bara majonnäs blandat med sambal oelek och salt.

012A4438

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillad tonfisk med Mangosalsa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

2 färska tonfiskfiléer

Marinad:
1 dl olivolja
1 vitlök solo
2 tsk chiliflakes
salt
Skalet från 1 riven citron + saften.

Mangosalsa:
200 g  tinad fryst eller färsk mango
1 avokado
1 knippe salladslölk
1 vitlök
1 pressad lime
1 röd chili
6 romanticatomater
salt, peppar
1 kruka klippt koriander


Instruktioner

Marinera tonfisken i ca 15 minuter, gör salsan under tiden.
Skär mangon i kuber om den är färsk, annars ta fram från frysen.
Halvera avokadon och skär i mindre bitar.
Grovhacka/Klipp koriandern och blanda ner.
Dela körsbärtsomaterna i halvor.
Dela chilipepparn och skrapa ur kärnorna, skär i tunna skivor.
Riv vitlöksklyftan och pressa limen över. Smaka av med lite salt och peppar.
Grilla eller stek tonfisken i mycket het panna / grill. Ca 1 min + 30 sekunder på varje sida, den ska vara lite rosa inuti. (31-33 gr innertemperatur)

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

2 kommentarer

Mia 14 maj, 2022 - 22:17

Älskar din blogg! Hur kan du vara så vältrimmad och se så fit ut med tanke på ditt jobb och all mat ni får prova?!:)
Vore drömmen att ha sån kropp och kunna äta så mycket gott utan att rusa i vikt. Jag går så himla lätt upp i vikt vilket är tråkigt eftersom jag älskar mat.
Tack för all inspiration du ger!

Svara
Åse 15 maj, 2022 - 11:36

Åh men tack snälla Mia!
Jag väljer ju till största del bort sött och tomma kolhydrater som bröd m.m. Så även om ni ser pommes, bröd, desserter på bilderna för att det serverats så (vid tex bjudningar eller restaurang) så smakar jag kanske bara en tugga av det och äter mig sedan mätt på protein, fett och grönsaker! Desserter smakar jag bara någon sked av (gillar inte desserter)
Så jag äter en lågkolhydratkost som håller insulinet nere och därmed fettinlagringen. Man blir inte överviktig av riktig mat =)
Sedan så fastar jag även dagligen och med andra ord så äter jag ganska mycket när jag väl äter! Ofta fastar jag 16-20 timmar varje dag, övrig tid är kroppen duktig på att använda lagrat fett som energi!
Utöver det så älskar jag att styrketräna!
KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.