I går grillade vi ryggbiff till middag. Ack så gott!! Köttet blev perfekt och marinaden var sjukt god, blev så god smak på köttet!
Vi har en Weber gasolgrill och så här gjorde jag:
Marinad:
1 dl neutral rapsolja
1/2 dl sweet chilisause
1/2 dl tamarisoja (eller annan kinesisk soja)
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
ca 1 tsk malen Santa Maria BBQ & GRILL MESQUITE
Låt köttet marinera i plastpåse i några timmar.
Stek sedan köttet på hög värme med öppen lucka i någon minut på båda sidor för att få yta, stäng sedan luckan och låt köttet grilla i 5-6 minuter beroende på tjocklek. Skär med kniv för att se hur färdigt köttet är.
Jag serverade med smörslungad brysselkål, vitlöksbea, fetaostsallad och grillad knipplök.
MUMS!!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Grillat till lunch imorgon, med denna marinad! Litar på dig, än en gång! 😉
Kram, och ha det gott!
/ÅsaS
Haha, berätta vad du tyckte! 🙂
Gott!! Men hade tyvärr slut på vitlök, hur det nu kunde komma sig… Men tror jag får dra några fler varv på kryddkvarnen och dra i lite mer sweet chili och sambal nästa gång. Kidsen ville ha det lite kryddigare. Från och med nu blir det bara egengjord marinad – det var ju inte ens krångligt eller tidskrävande… 😉
Tack! /ÅsaS
Ska stå sweet chilisause. Underbart med stavningsprogram eller hur;-)
Vilken seder chili sause rekommenderar du??
Jag använder Asia!
Ooooh guuuud vad grillsugen man blir!! Ser ljuvligt ut! Blev en korvgrillspremiär i söndags för mig, gott det med även om grillat kött är svårslaget!! Mycket bra skrivet i inlägget nystart med lchf! Det borde alla läsa!! Kram
Det ser supergott ut! Vi är sugna på att dra fram grillen nu också när våren börjat spira 🙂
Visst blir man grillsugen!! =)
Så gott det ser ut. Brysselkål är underbart, men jag äter det på tok för sällan…! 🙂
Ät oftare! Sååå nyttigt och gott 🙂