Grillad marinerad ryggbiff och lila grillad sötpotatis

av Åse

Hej raringar!

Åh vilket SOMMARVÄDER vi plötsligt fick! Jag trycker på kontoret men ska strax avsluta och fira lite fredag!
Daniel har precis fixat min VÄSSLA som varit sönder i några månader (bara karossskador efter omkullvältning av blåsten) så jag ska rasta henne och åka till Maxi och provlaga ett bokrecept till middag.

I går blev det den här middagen – så gott!
jag är inte egentligen ett fan av ryggbiff, haft lite otur både på restaurang och när jag gjort hemma men senaste gångerna har det blivit SÅ bra! Mycket sedan jag började marinera med syra som bryter ner proteinet.
En grundregel för marinad är salt, syra, sötma och fett!

Min marinad bestod av:

1 dl neutral rapsolja
1/2 dl sweet chilisause (med mindre socker)
1/2 dl tamarisoja
1/2 dl rödvinsvinäger
3 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
salt, peppar

Kötet marinerades i 6 timmar. Sedan tog jag fram det ca 50 minuter innan det grillades. Torkade av det och grillade med vår gasolgrill – 3 minuter på varje sida.

I går satt vi ute och åt, första gången på över 1 månad!

Man behöver självklart inte skära upp köttet men jag kan tycka att det är trevligt och våra tjejer äter inte en hel ryggbiff var så det blir enkelt att portionera så här.

Jag fick många frågor i DM på insta om sötpotatisen! Den är lila och jag köpte min på Mathem HÄR
Färgämnet lila i grönsaker är rikt på antioxidanter!
Dessa lila sötpotatisar har en rikare smak och känns inte så söta som vanlig orange sötpotatis. SÅ goda!
Jag penslade dem med olivolja, saltade & pepprade och strödde fetaost på.
Vid servering lite klippt persilja – VOILA!

Jag gjorde FUSK BEARNAISE och hade även lite andra färdiga såser till. De andra ville ha bakad pottais till men jag nöjde mig med de goda grillade sötpotatisskivorna.

MUMS så gott det är att grilla sötpotatis! (Svepte 3 stycken haha!)

Trevlig fredag ❤️

4 kommentarer

Malin 18 juli, 2020 - 22:17

Var har ni köp eran brännare på altanen, ser så mysig o varm ut?

Svara
Jeanette 17 juli, 2020 - 16:55

Ser jättegott ut! Måste testas. Trevlig fredag!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.