God morgon vänner!
Jag har suttit på kontoret sedan tidigt i morse, har drygt 1 vecka på mig innan det är deadline på manus (inkl recepten) så det är lite kniven mot strupen och det är därför det inte är alltför stor aktivitet här inne!
På söndag ska vi plåta omslaget och jag har bästa fotograf Lisa Wikstrand till hjälp och även hår och makeup av min frisör Malin på No. 27 och Patricia Borglin som arbetar på Skinconcept – my DREAMTEAM!
Jag blir ju inte överviktig direkt av den här bokbebisen haha! Jag glömmer att äta och är absolut inte sugen på mat när mat är det enda jag skriver om dagarna i ända.
I går tog jag fram lövbiff från frysen – hade fin ekologisk lövbiff från Mathem.
Detta ser lite torftigt ut, i know! Men vilka smaker från marianaden och grillade grönsaker!
Jag älskar när smaker talar för sig själv och man inte måste dränka maten i sås och ost (som jag iofs också älskar!)
Grillad lila sötpotatis, grillade champinjoner och blomkål som penslats med smör/olivolja, salt & peppar och timjan.
Min goda vitlökssås till det (as usual) – Som sagt just nu är det inte så avancerad mat här hemma som gäller. Jag lär leva lite godare när bokrecepten lagas och plåtas i augusti 🤣
HÄR är en mycket bra marinad som gör köttet mört! Igår hade jag även sriracha och chiliflakes i för lite hetta. Låt marinera i flera timmar och köttet ska grillas snabbt och lätt (inte längre än 30 sekunder på varje sida i het panna eller het grill)
Vilken HIMMEL igår som många skåningar fick vittna om! MAGISKT vackert och jag satt ute länge och lyssnade på musik och njöt av mitt glas rött.
TIPS! Dehesa La Granja är en favorit här hemma som vi köper de gånger vi inte vill gambla utan ha ett gott vin till maten.
En spanjor på Tempranillo till bra pris och givetvis låg i socker!
Jag bjuder på ännu ett lövbiffsrecept!
Biff stroganoff på lövbiff går så snabbt och blir ju så gott! Ni ser temat va? Lövbiff, champinjoner och blomkål – HAHA! Jisses vad simpel jag kan vara i mina smaker ibland..
Biff Stroganoff på Lövbiff
Ingredienser
800 g lövbiff (innanlår)
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
4 msk tomatpuré
1 köttbuljong alt 1,5 msk kalvfond
4 tsk dijonsenap
4 dl creme fraiche eller smetana
salt, peppar, smör till stekning
ev. tamarisoja
Instruktioner
Finhacka lök och vitlök och skär biffen i strimlor
Stek lök och vitlök i smör, lägg sedan över i gryta och. Stek köttet i omgångar på hög värme, lägg sedan över i grytan.
Lägg i kryddor och crème fraiche/smetana och låt allt småputtra i 5 minuter.
Till servering: Sallad, stekt blomkål, stekta champinjoner och skivad saltgurka
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
3 kommentarer
Magiskt vackert 🥰
Ska bli spännande med din nya bok. Jag vill ha min signerad 😘 Poss
Klart du får!! ♥️♥️♥️