Grillad lax med sparris och gräslökshollandaise

av Åse

Detta kan kvala in på bland det godaste jag ätit på länge faktiskt!
En perfekt grillad lax slår det mesta.
Älskar min Weber Connect Smart Grilling Hub!
”grillassistent som skickar stegvisa beskrivningar direkt till din smartphone. Här finns allt, från nedräkningstimer för när maten är klar till information när det är dags att vända och servera. Allt du behöver göra är att titta på telefonen så vet du att allt fungerar som det ska och du får perfekt grillresultat. ”

Laxen grillas tlll 56 grader då blir den perfekt! (salt, peppar på och penslas med olivolja)

Gräslökshollandaisen svänger ni snabbt ihop på nolltid!
Samma grundrecept som snabb bearnaisen (fuskbea) som finns i mina böcker och HÄR

Grillad sparris som bara saltas lite och sedan hyvlas parmesan över vid servering. (lite olivolja vid grillningen)

Ugnsbakade små söta tomater vet ni att jag gillar! Ger SÅ mycket smak åt rätter, har ni inte provat så måste ni göra! Jag brukar ringla lite olivolja över, en skvätt mörk balsamvinäger och två drag med saltkaret och så 200 grader i ca 15-20 min.

En ljuvlig rätt vi festade loss på förra fredagen <3

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gräslökshollandaise (fusk)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 dl creme fraiche
1 buljong (tex fond du chef)
2 äggulor
3/4 dl gräslök, finskuren
1 msk citron, färskpressad
salt


Instruktioner

Värm upp crème fraichen under omrörning och blanda i buljongtärningen.
Låt puttra på låg värme tills buljongen löst sig.
Ta kastrullen från plattan och låt svalna något.
Vispa ner äggulorna.
Ställ tillbaka på plattan och värm upp under omrörning tills att såsen börjar tjockna. Rör hela tiden.
Smaka av med salt och eventuellt lite mer citron. Rör ner gräslöken vid servering.

6 kommentarer

Linda 7 december, 2020 - 09:23

Vilken fond du chef använde du i receptet? Grönsak, biff?

Svara
Åse 8 december, 2020 - 11:12

grönsak!

Svara
Anna Backström 9 juni, 2020 - 16:26

Hej Åse!!
Ser så lätt ut med laxen å sparrisen! Vad har du för ”brickor” som du lägger maten på när du grillar?

Svara
Åse 9 juni, 2020 - 16:29

Hej Anna! Grönsakgrillbrickor från Netonet! 👍🏻

Svara
Johanna Grahn 9 juni, 2020 - 12:30

Åh så gott, lax och sparris är bland det finaste vi har ju!

http//johannagrahn.se

Svara
Åse 9 juni, 2020 - 15:10

Verkligen! 😍

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.