Ingredienser
Marinad
- 1 dl smält smör
- 3 msk kinesisk soja
- 4 tsk salt
- 4 krm svartpeppar
- 2 tsk paprika
- 2 hela kycklingar
Sås
- 1/2 dl av kycklingspadet
- 1 rött äpple
- 1 gul lök
- 1 kycklingbuljong
- lite kinesisk soja
- 2 dl fraiche
- 3 dl grädde
- salt, peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Smält smöret och blanda med soja och kryddor. Pensla kycklingen med det.
- Sätt in mitt i ugnen och låt kycklingen gå ca 1,5 timme. Kolla om kycklingen är klar när köttsaften är klar och inte rosa när du sticker med en kniv i lårbenet.
- Om du serverar rotfrukter till kan du sätta in dem när det är ca 30-40 minuter kvar av kycklingen.
- Tärna äpple och hacka löken. Fräs i lite smör.
- Häll av lite av kycklingspadet i botten av formen, sila och häll i kastrull tillsammans med creme fraiche, grädde, buljong. Rör ner äpple och lök.
- Låt småputtra i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar och mixa såsen slät med stavmixer.
- Skär upp kycklingen och servera med såsen och valfritt tillbehör, tex rotfrukter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6