Ingredienser
Pizzabotten
- 1 mediumstort blomkålshuvud
- 1 ägg
- 1 dl riven ost (jag hade hälften parmesan, hälften mozarella)
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1–2 tsk heureka krydda alternativt valfria örter
Topping
- Pizzasås
- Mozzarella
- Fetaost
- rödlök
- tomat
- grön paprika
- Kalamata oliver
- grön sparris
- Inlagd kronärtskocka
- Efter gräddning, färsk rosmarin
Instruktioner
- Riv blomkålen (utan stam och blad) i matberedare till fint mjöl.
- Mikra i 8 minuter, låt svalna.
- I en handduk, vrid ut så mycket vatten du bara kan! (Jag ber min man göra det hehe)
- I en skål, blanda blomkålen, ägg, ost och kryddar och forma till en deg.
- Platta ut degen på bakpapper.
- Grädda i 225 gr.ader i ca 10 minuter, pizzabottnen ska vara gyllengul.
- Addera till din pizzatopping och grädda ytterligare i 7-8 minuter. Smaklig spis!
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 4