Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tonfiskrulle


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

2 dl grädde
2 dl fet mjölk
4 ägg
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 nypor salt
1 tsk bakpulver

300 g tonfisk i vatten
2 kokta, hackade ägg
2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 liten finhackad rödlök
1 dl hackad saltgurka
lite het chilisauce, typ tabasco eller sambal oelek
salt, svartpeppar
Riven ost till gratineringen


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Bred smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan ser klar ut, gyllenbrun – ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Under tiden gör röran och ställ kallt.
Vänd pannkakan upponer och dra av bakplåtspappret. Bred röran på och rulla ihop som en rulltårta.
Hit kan du förbereda rätten dagen innan den ska tillagas om du vill. Plasta in och förvara i kylen om den ska lagas vid ett senare tillfälle. Strö riven ost över rullen och gratinera i mitten av ugnen på 200° i ca 10 min. Servera med en god sallad, kan avnjutas både kall eller varm.