Goooood morgon (eller förmiddag!) vänner!
På sprudlande humör, kom inte i säng förrän vid 1.30 men sovit i 6,5 timmar så det får ju ändå räknas som bra fast jag föredrar att komma i säng innan midnatt 😉 Men än är det ju sommarlov och lite på halvfart.
Jag ska ställa mig och baka idag! Alice vill att jag bakar hennes mormors goda formbröd (Recept HÄR) så det ska jag göra. Och sedan tänkte jag försöka få till ett gott bröd på havre.
Är såååå skönt att vara hemma och fått tillbaka matlagningslusten! Tjohej! I’m back!
I går blev det den här supergoda kycklinggratängen, ni måste prova!
Smakrik kyckling med vacker röd färg. Älskar ajvar!
Om det finns barn som är lite känsliga så minska mängden sambal oelek eller uteslut.
Jag serverade en tomatsallad med feta0st till och klyftpotatis till, välj et tillbehör som passar er bäst.
Saftig kyckling och en gudagod krämig sås – passar både som bjudmat och familjerätt!
Skriv utGratinerad kyckling i paprikasås
- Portioner: 8
Ingredienser
1,2 kg kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 msk paprikapulver
1 dl ajvar (valfri styrka)
1 röd paprika
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek (skippa ev om stark ajvar används, jag hade mild i detta)
3 msk konc. kycklingfond
400 g naturell färskost
5 dl grädde
1/2 dl chilisås (Felix har en sockerfri)
2 dl riven mozzarella
2 msk rapsolja/kokosolja utan smak
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Stek kycklingfiléerna i oljan i ganska het panna. Salta, peppra och krydda med paprikapulver. Kycklingen ska bara få fin färg, en blir klar i ugnen sedan.
När kycklingen är klar lägg över i ugnsform.
Finhacka paprika, lök och vitlök. Fräs mjuka i resterande olja tillsammans med sambal oelek.
Rör ner färskost, grädde och ajvar. Låt allt puttra ihop under omrörning. Smaka av såsen.
Häll såsen över kycklingen och fördela den riva osten ovanpå. Pudra lite paprikapulver ovanpå.
Sätt in i ugnen och gratinera i 20 minuter.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
9 kommentarer
Vilken härlig blogg och vilka fantastiska recept. Har suttit och läst flera tidigare inlägg för att få lite inspiration. Skrattar så när du skriver att ni äter så det sprutar ur öronen. Hur känns det egentligen ? Ha ha ha Gillar enkla knep i matlagningen. Grekiskt yoghurt och Mango Raja. Perfekt tillbehör. Kycklingen enligt ovan ska jag nog ha på nästa tjejträff. Ser så smarrig ut. Ha det gott…
Lagade detta ikväll. Så gott och så lätt att laga. Tack för alla smarriga recept!!
Roligt att det smakade! =)
Ville göra sushi, utgick från ditt recept men la till sushiris på blomkål (vinäger, salt och sötströ) . Pepparrotsost och gurka samt ”ris” i. Kallrökt lax runt om och sedan rullades rullen i sesamfrö. In i frysen en stund. Skivas och på varje skiva en pytteklick philadelphia och lite rostad lök. Överst ringlade lite schirachamajonnäs! Japansk soya till en riktig höjdare. Tack för härlig inspiration 😊
Låter smarrigt! Tack för feedback =)
Vilket recept menar du att du utgick ifrån? (Du kommenterade under Gratinerad kyckling i krämig paprikasås)
Lite virrigt där … ditt ”sushi”recept med färskost i från en av dina gamla kokböcker. Blev så sugen på sushi.
Hihi då hänger jag med!
Så gott! tack för tipset! =)
Kycklingen låter supersmarrig! Måste prova nån dag….
Idag blir det kyckling även här, Kyckling i kokos- och ajvarsås, supergod den mé. Just nu är jag inne i bok-svängen, dvs grottar in mig i dina recept ur böckerna. Ibland ”bara” söker jag på bloggen, men ibland kan jag sitta och bläddra i böckerna och göra veckans meny ur dem.
Du är en sån inspirationskälla ❤️
Vad roligt att du uppskattar och gillar! ♥️
Tack rara, glad jag blir! 🔆🌸