GRANOLA utan spannmål

av Åse

Hej på er!

Här kommer mitt favoritrecept på granola/nötmüsli!
Så himla gott att ha som topping till yoghurt eller till pannkakor, våfflor etc.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

GRANOLA utan spannmål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 BURK = CA 50 MSK

Ingredienser

4 dl blandade nötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
½ dl sesamfrön
2 tsk kokosolja eller rapsolja 1 tsk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver

VALFRI SÖTNING

2 msk fibersirap eller honung
½ dl hackade dadlar


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 °C.
Hacka nötterna och blanda med fröer och kryddor i en bunke. Smält kokosoljan. Blanda ihop allt.
Fördela blandningen på en plåt med bakplåts­ papper och rosta i mitten av ugnen i 20–30 minuter. Rör runt några gånger under rostningen och var vaksam på att granolan inte bränns vid.
Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.