Gräddkolaglass med pecannötter – Sockerfri

av Åse

Hej vänner!
Sitter här halvt bedövad i ansiktet efter tandutdragning (visdomstand) och lagning på andra sidan.
Tur jag åt ett skrovmål till lunch efter gymmet!
Det får nog bli glass till middag idag! haha! Tur jag har kvar citronglass 😉
Söta ni är som skrivit så mycket fint idag till förra inlägget!
Det var verkligen inget fiskeri efter beröm och jag förstår att det inte alltid är så självklart att kommentera och man har ju inte alltid något att säga / skriva. Sedan så ska jag ju inte sticka under stol med att det inte alltid är så motiverande och roligt när det är knäpptyst i kommentarsfältet men jag vet ju att ni uppskattar och tycker om att besöka bloggen annars hade ni ju inte läst ❤️

Huruvida man ska äta söta smaker på LCHF (och sedan vanligt socker eller sötningsmedel) tvistar de lärde om och som ni vet så tycker inte jag att saker är svarta eller vita, vi är individer och det finns inga regler.
Man får helt enkelt se vad som fungerar för en själv och ens mål.
Vi är designade till att vilja ha söta smaker och i min livsstil så hjälper det mig att fortsätta nå mina mål när jag kan äta lite sött emellanåt och med betoning på emellanåt.
Däremot som nu när jag formtoppar så väljer jag bort allt som höjer insulinet och därför så väljer jag sockerfritt. Och yes, jag har mätt både ketoner och blodsocker och det påverkar inte det hos mig. Inte heller får det mig att vilja äta mer som riktigt socker skulle gjort.

I lördags så var vi hos syrran och jag gjorde den här smarriga glassen, sååååååå gott!
Först kokade jag kolan (recept HÄR) – Jag kokade kolan tills den började tjocka, ca 20 min.


Man kan faktiskt lägga ner pekannötterna i kolan först kom jag på nu, det kan nog bli riktigt bra! TIPS!


Den avsvalnade kolan ringlade jag sedan ner i glassmeten (vänta tills glassen börjat tjockna), och den blev så där lagom seg!


Fibersirap och Steviadroppar med karamellsmak (Nick’s) finns hos Bodystore

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gräddkolaglass med pecannötter – Sockerfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl fibersirap
  • några droppar stevia (jag hade med caramellsmak)
  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk / mandelmjölk (jag tar mandelmjölk)
  • 1 krm salt
  • 2 urskrapade vaniljstänger eller motsvarande vaniljpulver

Instruktioner

  1. Vispa äggulor med sötning fluffigt. Vispa ner grädde och mjölk, salt och vanilj.
  2. Smaka av sötman.
  3. Rör ner smeten i din glassmaskin.
  4. Koka kolan i ca 15 min. Grovhacka pecannöterna och rör ner i kolasmeten.
  5. Ringla ner kolan i glassmeten.
  6. Frys in i bytta eller servera genast.

SparaSpara
SparaSpara

20 kommentarer

Robert 30 augusti, 2020 - 15:50

Hej, man ska inte vispa grädden för sig, så att den blir fluffig innan man rör ned den med övriga ingredienser? Jag har följt receptet till punkt och pricka men glassmeten som jag strax ska hälla i glassmaskinen är väldigt rimlig. Andra glassmetar jag gjort har varit trögflytande.
Om några timmar vet jag slutresultatet.

Svara
Pernilla 28 oktober, 2017 - 15:03

Älskar dina recept och lusten dina recept ger till att laga mat och baka.
Tack så mycket för att du delar
Med dig av dem.

Svara
Helena 3 oktober, 2017 - 21:17

Såg inte pecannötter i receptet. Som naturligtvis måste provas:)

Svara
Elisabeth 3 oktober, 2017 - 14:15

Hur mycket vaniljpulver motsvarar två urskrapade vaniljstänger? Vore bra med en precisering där. Tack för en bra blogg!






Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 14:18

Det står på burken vad 1 vaniljstång motsvarar 😉 Jag har inget vaniljpulver hemma så jag kan inte precisera tyvärr.

Svara
Kristin 3 oktober, 2017 - 12:24

Hej!
Älskar dina recept och inlägg här på bloggen.
Blev extra glad när du skrev om vad dina barn åt till frukost då det lätt kan bli samma varje dag.
Kan du inte tipsa om bra mellanmål till barn/tonåringar? Var och varannan dag kommer barnen hem och är vrålhungrig och det blir lätt ett gäng mackor dom stoppar i sig och det känns inte riktigt bra framförallt inte dom dagar det är träning.
Gärna lite tips!
Tack för en super bra blogg

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:42

Jag ska skriva ihop ngt! =) Kommer dock strax ett gött recept som funkar som mellis (kan ha i kylen och bara värma i ugn!!

Svara
Marianne 3 oktober, 2017 - 09:27

Godmorgon
Stackars dig ,att dra ut tänder kan vara besvärligt. Frallorna du bakat ser goda ut. Måste nog testas. idag hade det varit en bra dag att baka om inte jobb väntade.för här regnar det ute just nu.
Ser verkligen fram mot din nya kokbok. Har de andra och är så nöjd med dem.
Ha en bra dag trots din tand utdragning.

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:06

Vi hade värsta regnrusket igår här i Skåne!
ha en fin dag på jobb Marianne!

Svara
Irene 2 oktober, 2017 - 22:23

👏👏

Svara
Marie 2 oktober, 2017 - 20:56

Hej, Passar också på att göra ett inlägg, är dålig på det tyvärr. Men jag gillar verkligen dina recept, gjorde ett av dina smarriga kyckling recept just idag😋 Och gillar såklart även dina modetips😊 Så fortsätt med det du gör, det är toppen👍👍kram Marie

Svara
Åse 3 oktober, 2017 - 12:47

Tack o Kram Marie!

Svara
Jeanette 2 oktober, 2017 - 19:15

Hej:)
Det har varit svårt att kommentera på din blogg en tid, man får prova flera gånger och sidan är stundtals väldigt seg.
Så man får gå ur och sen prova senare, kan ju vara bra att känna till
Kraaam Jeanette

Svara
Åse 2 oktober, 2017 - 19:39

Hej! Första gången jag hör detta så det kan ju vara något lokalt hos dig men jag ska ta det med min mediabyrå som sköter sajten så får de mäta laddningstid etc 🙂

Svara
Jenny 2 oktober, 2017 - 19:08

Dra ut tänder är inge skoj… tycker du ska ta lite glass som plåster på såren… ❤ glassen lät väldigt god👍

Svara
Sunny 2 oktober, 2017 - 18:52

Den här glassen måste jag verkligen pröva 😉

Svara
Tina 2 oktober, 2017 - 18:34

Gräddkolaglass låter väldigt gott. Men funkar det att göra din glass utan glassmaskin? Har nämligen ingen.
Jag gillar dina recept mycket😊😊😊






Svara
Eva Midvik 2 oktober, 2017 - 18:09

Hej jag har bakat ditt goda fröbröd äter det till frukost varje dag! Jag ska även prova dina surdegsbröd du la in i morse!Sedan försöker jag köpa den klänningen du lade in igår den var görsnygg som vi säger i gbg! Det funkar inte!Kram och tack för en bra sida! mvh Eva

Svara
Åse 2 oktober, 2017 - 18:17

Hej Eva! Vad roligt att du tycker om recepten! Vad är det som inte fungerar? Vad får du för meddelande?

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.