Ingredienser
- Blomkålsbotten:
- 250 g blomkål, riven (ca 5 dl)
- 300 g riven mozzarella i påse (ca 5 dl)
- 2 ägg
- kryddor som salt, vitlökspulver och oregano
- Topping:
- 1 dl pizzasås
- 2 dl riven ost
- ev. protein som tunnskivad kyckling eller strimlad kalkon/skinka
- 1/2 röd paprika
- 4–5 champinjoner
- 1 buffelmozzarella
- 75 g gorgonzola (halvt paket á 150 g)
- 5–6 grovhackade valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 230 g (vanlig ugn)
- Blanda ingredienserna till blomkålsbottnen och hetta gärna upp en plåt eller gjutjärnspanna i 15 min innan. Förgrädda bottnen i ca 15 minuter.
- Höj värmen till 250 gr.
- Platta ut smeten så tunt som möjligt på plåten/pannan.
- Lägg på pizzasås, riven ost och sedan övrig topping. Grädda tills pizzan ser klar ut!