Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolakyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
140 g gorgonzola
1/2 dl vitt vin
1 purjolök
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning


Instruktioner

Rensa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ta upp filéerna och låt ligga under folie. Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejeri, vin och buljong och låt osten smälta ner. Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Servera med en stor blandad sallad. Addera gärna lite valnötter.