Gorgonzolakyckling

av Åse

Detta är det första receptet som jag gjorde när jag lade om kosten till låg- kolhydratkost.
Det kändes så förbjudet att använda fullfet ost och fullfet crème fraiche – och jag gjorde denna många, många gånger under min vikt-minskning. En underbar kycklingrätt! Såsen är fantastiskt god även till stekt lax.

Vi äter den här allt som oftast fortfarande när vi inte vet vad vi är sugna på men vill äta något gott!
Tröttnar ALDRIG!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolakyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 kycklingfiléer
smör att steka i
salt
peppar
1 purjolök
1 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
½ dl vin
1 ½ msk koncentrerad kyckling­ eller grönsaksfond
140 gram gorgonzola
8 valnötskärnor


Instruktioner

Putsa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de har fått lite färg.
Salta och peppra.
Ta upp filéerna och låt dem ligga invirade i bakplåts­papper.
Strimla purjolöken och stek den mjuk i smör i en stekpanna.
Tillsätt crème fraiche, vispgrädde, vin samt fond och låt osten smälta med.
Lägg ner kycklingen i såsen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Strö över lite valnötter vid servering

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Anna L 5 september, 2024 - 20:46

Mums! Jättegott. Snabbt och lättlagat. Ett recept precis som jag var ute efter.






Svara
Eva 2 maj, 2024 - 20:20

Men så gott det låter och ser ut👍🙂måste prova till helgen! Tack.

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.