Jag fortsätter att dela med mig av recept från mina böcker som inte säljs längre, här kommer ett av mina kycklingfavoriter!
En del av er har säkert redan tillagat det någon gång?
Just valnötterna blir det där lilla extra! En enkel och snabblagad rätt men sååååååå smarrig!
Skriv ut
Gorgonzolakyckling
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kycklingfiléer
140 g gorgonzola
1/2 dl vitt vin
1 purjolök
1 dl créme fraiche
1 dl grädde
1 buljongtärning
Instruktioner
Rensa kycklingfiléerna och stek dem i smör tills de fått lite färg. Salta och peppra. Ta upp filéerna och låt ligga under folie. Strimla purjolöken och stek mjuk i smör. Tillsätt mejeri, vin och buljong och låt osten smälta ner. Lägg ner kycklingen igen och låt allt småputtra under lock i ca 10 minuter.
Servera med en stor blandad sallad. Addera gärna lite valnötter.
13 kommentarer
Vill gärna ha receptet på pizzasallad om du har
Hej! Har tyvärr inget, brukar bara blanda ihop, men ska lägga ut nästa gång jag gör!
Utsökt gott och snabbt tillagat
kan man ta matlagnings vin????
Ja det går bra. Vet dock inte om det doseras samma
Då många smaker på en och samma gång, men för den skull ingen lång ingredienslista. Måste testa detta, då kyckling ärbasföda hos oss och gorgonzola är ju såå gott!
Kram 💕
Lagade detta i går, otroligt gott och som någon annan sa, valnötterna är verkligen pricken över i:et! Svårare än så här behöver det inte vara för att äta gott och nyttigt…!
Åse, lite OT men på tal om valnötter i synnerhet och nötter i allmänhet, vad anser du om olika oljor? Jag har i princip bara använt olivolja som salladsdressing (och kokos- eller rapsolja för att steka i), men på senare tid har jag börjat variera mig och använda valnötsolja (mer smakrikt än olivolja IMHO), avokadoolja, macadamiaolja, hasselnötsolja och mandelolja. Jag uppskattar variationen och tycker att det sätter mer piff på maten när när man inte hela tiden kör med samma. Men jag undrar om du särskilt rekommenderar eller avråder från någon olja? Utbudet är enormt och det är ibland svårt att hitta rätt i oljedjungeln…dock har jag förstått att palmolja inte är bra? Det har jag aldrig använt dock så det är inget problem för mig. Solrosolja ska inte heller vara bra (för mycket Omega 6)?
Använder själv mestadels smör, rapsolja och kokosolja att steka i, men olivolja till sallad och dressingar. Olivolja bör inte hettas upp till för höga temperaturer. Kommer inte ihåg varför, om det utsöndras bismak eller nåt annat. Övriga oljor har jag inte testat, men kul att det finns alternativ.
Vad härligt att det smakade! =)
Kokosolja steker jag i, olivolja och avodadoolja är super i sallader, de andra nötoljorna är bra de också! Det enda jag avråder är som du säger solrosolja så du har koll på läget =)
Hej Åse och så kul att springa på dig i Sthlm! Ser fantastiskt gott ut, men tror du mig när jag säger att jag äter inte ost och dricker inte vin ( bara bubbel ) efter 23 år i Italien! Men jag tänker att receptet funkar även utan gorgonzola!
Kram C
Detsamma Cecilia!! =)
Haha WHAT!? Ingen ost och inget vin! Jadå receptet funkar utan ost =) KRAM
Åh det här är verkligen en favvo!! Egentligen gillar jag inte valnötter förutom i den här rätten, pricken över i!! Hade dock glömt av just denna rätt. TACK för påminnelsen!
Hoppas du får en härlig helg!
Härligt med lite påminnelse =) Detsamma önskar jag dig!