Gorgonzolafyllda burgare i salladsblad

av Åse

Hej hej på er så här på Våffeldagen!

Jag ska faktiskt ta mig an några våfflor själv strax. Michelle är här så jag tänkte bjuda henne på några av mina goda mandelvåfflor! Kidsen vill nog ha ett gäng när de kommer hem också =)
Jag var och hämtade henne strax efter 8 i morse, stackaren kunde knappt röra sig för hon hade fått låsningar i bäckenet och ischiasnerven var i kläm. Som tur är så har min kiropraktor Katja oftast akuttider så hon kunde ta sig an henne och det är redan mycket bättre men ligger och vilar här hemma hos mamsen =)

Jag har ett paket ekofärs i kyslen och gorgonzola för jag hade tänkt göra biffar med gorgonzolasås i helgen men det blev aldrig av då vi ju slitit i sovrummet från morgon till kväll.
Så ikväll blir det hamburgare fyllda med gorgonzolasås, YUM! Härliga saftiga burgare i salladsblad är feelgood mat deluxe.

jag hhar lagt ut receptet förr men här kommer det igen!

012A4631


012A4632
I kväll toppar jag nog med tomat, avokado, rödlök oh ev lite mer ost hehe 😉
PÅ bilden nedan hade jag friterade kålrotspommes till.

012A4640

012A4658
012A4659

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolafyllda burgare i salladsblad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g ekologisk nötkött
2 äggulor
1 riven gul lök
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
100 g gorgonzola


Instruktioner

Blanda biffsmeten och forma hamburgare. Fyll med en bit gorgonzola.
Stek eller grilla klara några minuter på varje sida.
Lägg i salladsblad och toppa med valfri topping.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

3 kommentarer

Jenny 25 mars, 2019 - 19:53

Gorgonzola är ju så gött👍🏼 Inte dumt, tack för inspiration 👍🏼👍🏼 Har inte så stor inspiration just nu, så detta kommer lägligt😃

Svara
ÅsaS 25 mars, 2019 - 12:25

Åh, den berömda Piriformis.. Såg storyn på insta och kände nästan själv hur skönt det knäckte till i ryggen (bästa känslan och knäcket hos kiropraktorn enligt mig).
Själv sitter jag på Avd64 med Junior och väntar på att kirurgen ska ta sig an oss – varböldstömning.. 😬
Våfflor är ju så gott! Lagade salta sådana på jobbet i fredags och bjöd på. Vanliga våfflor, toppade med kallrökt lax, yoghurt, dill och citron. Gott med sältan ihop med den söta våfflan.
Gorgonzolaburgare låter ju inte helt fel det heller!
Önskar dig en fin måndag! Kram 💜

Svara
Åse 25 mars, 2019 - 17:31

Haha jag veeeeet! Så äckelskönt!!!

Men lille gubben! usch så trist :(( Stor kram och hoppas det snart blir bra!

Älskar matvåfflor!! Så GOTT! <3 KRAM!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.