Ingredienser
- Oxtournedos (à ca 200 gr.)
- 200 gr. mogen gorgonzolaost
- smör
- 4 cl Gin
- 3 st finhackade schalottenlökar
- 6 cl rödvin
- 2 msk viltfond
- 2 dl vispgrädde
Instruktioner
- Skär upp en ficka i sidan på varje köttbit.
- Tryck in ca 1 msk gorgonzola i varje bit. Salta och peppra.
- Bryn köttet hastigt i smör och lite rapsolja eller kokosfett i en stekpanna.
- Ta upp köttbitarna, tillsätt lite smör i pannan och fräs löken lätt. Smula ner resten av osten och häll på gin, vin, viltfond och grädde. Låt såsen koka ihop under några minuter.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra under lock några minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4