Detta receptet har funnits på bloggen i 11 år och receptet kommer ursprungligen från Dr Dahlqvist bok.
Det är ett magiskt gott recept som jag gjort ofantligt många ggr!
Så jag måste ju bara lyfta detta receptet igen – ska uppdatera med nya bider nästa gång jag gör det 🙂
Tillbehör: Ugnsrostade grönsaker: Morot, zucchini, aubergine, röd- och grön paprika, rödlök. Olivolja, salt och torkad timjan.
Skriv utGorgonzolabakad lax med vitvinsås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 färska laxfilér á 150 g
150 g gorgonzola
Vitvinssås:
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 fiskbuljong
1 dl finhckad dill
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan där i (ca 38 g per person), krydda med citronpeppar och pensla med smör.
Sätt in i ugnen i 15 minuter, höj till grill sista 5 minuterna.
Gör under tiden såsen.
Lös upp buljongen i vinet och låt sjuda en liten stund, häll sedan i fraichen och rör mot slutet ner dillen, lägg i en klick smör när du tagit såsen från plattan.
Servera laxen med vitvinssåsen och valfritt tillbehör.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Mums, det låter supergott! Måste testa.
Grönsakerna ser ljuvliga ur. Har dock aldrig gjort detta, behöver lite starthjälp. vilka grönsaker, penslar du, kryddar du osv. Och vilken ugnstemperatur och hur länge? Som du förstår är jag total nybörjare vad gäller ugnsrostade grönsaker.😉😀
Tack på förhand!
Kramar Siw🙍♀️💐💕
Hej Siw! Blandade grönsaker, tex lök, paprika, zucchini, aubergine, morot. Lite olivolja, salt och timjan på och in i ugnen 225 i ca 30 minuter tills grönsakerna känns klara.
KRAM