Ingredienser
- 1 liten kålrot
- 4 morötter
- 2 palsternackor
- 4 större jordärtskockor
- 1 skiva rotselleri (ca 100 g)
- 1 stor gul lök
- 2 dl fraiche
- 4 dl vispgrädde
- 4 vitlöksklyftor
- 2 tsk torkad timjan
- 3 dl västerbottensost
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Skär rotfrukterna i tunna skivor. Koka upp grädde, Crème fraîche, riven vitlök, salt och peppar och låt rotfrukterna koka i det i ca 15 minuter.
- Dra bort från plattan och blanda med skivad lök och torkad timjan. Lägg över i ugnsform och blanda ner det mesta av västerbottensosten, spara 1 dl till att lägga över. Gratinera i ca 25 minuter eller tills rotfrukterna är helt mjuka och gratängen har fått fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8