Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste Lasagnen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kilo nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 vitlök solo
  • 800 ml körsbärstomater i burk
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk torkad basilika
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk curry
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar

Bechamel

  • 5 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • salt, svartpeppar
  • ev lite redning

Övrigt

  • 500 g riven ost med goda smältegenskaper
  • Valfri sort lasagneplattor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Föreberd lasagneplattorna.
  3. Stek finhackad lök och vitlök i lite kokosolja eller annat fett och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smska av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
  4. Gör bechamelsåsen: Koka upp grädde/creme fraiche och smska av med salt och peppar. Red eventuellt litegrann.
  5. Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost.
  6. Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.