Ingredienser
- 1 kilo nötfärs
- 1 stor gul lök
- 1 vitlök solo
- 800 ml körsbärstomater i burk
- 1/2 dl tomatpuré
- 2 msk koncentrerad oxfond eller motsvarande i tärning eller färdig buljong
- 2 tsk oregano
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk curry
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk malen svartpeppar
Bechamel
- 5 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- salt, svartpeppar
- ev lite redning
Övrigt
- 500 g riven ost med goda smältegenskaper
- Valfri sort lasagneplattor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Föreberd lasagneplattorna.
- Stek finhackad lök och vitlök i lite kokosolja eller annat fett och lägg ner köttet. Hacka med stekspade så allt blir finfördelat. Rör ner tomaterna + purén och smska av med fond och kryddor. Låt småputtra i 10 minuter.
- Gör bechamelsåsen: Koka upp grädde/creme fraiche och smska av med salt och peppar. Red eventuellt litegrann.
- Bred ut lite bolognese i botten på en ugnssäker form, lägg sedan plattorna, bred över bechamelsås och ett lager riven ost och sedan bolognese, varva så i ca 4 varv. Avsluta med ost.
- Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.