Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste kantarellsåsen till kött & kyckling


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

Sås:
400 g förvällda eller frysta kantareller
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
23 msk konc. kantarellfond
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
4 dl creme fraiche
2 msk konjak (går att utesluta) prova även madeira
lite vitpeppar
3 msk grovt hackad timjan


Instruktioner

Skär de största kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och stek kantarellerna några minuter, lägg i löken och låt kantareller och lök steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. Vispa ner konjaken och låt puttra upp.
Klipp över lite timjan.