Ingredienser
Gnudi:
2 dl mandelmjöl
>1 msk kokosmjöl (gärna aman prana)
drygt 1 tsk xantan (finns på glutenfria hyllan) – BEHÖVS
140 g ricotta, som fått rinna av på hushållspapper
50 g parmesan
1 litet ägg
salt
Övrigt:
3 färska salsiccia
Ruccola
2 st Portobello
1 dl rostade pinjenötter
Smör, rapsolja
1–2 vitlöksklyftor
100 g smör
1 kruka salvia
2 dl riven parmesan
Instruktioner
Blanda ingredienserna till gnudin. Lägg i plastfolie och vila i kylskåpet i 1 timme.
Ta ut och forma små gnudis, valfri form.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i gnudin. När de flyter upp är de klara. Lyft upp med hålslev.
Bryn dem i smör/olja. Gärna med skivad eller krossad vitlöksklyfta. Håll varmt.
Stek innanmätet i salsiccan.
Gör salviasmöret: Värm smöret och när det bubblar, repa ner salvia. Ta upp salvian och låt rinna av på papper. Fortsätt bryn smöret tills det är brynt och doftar nötaktig. Ta bort från plattan och lägg i salvian.
Skiva svampen och stek. Lägg ruccola i tallrikar, svamp, salsiccia, rostade pinjenötter, gnudi, parmesan och brynt salviasmör ovanpå.