Happy lördag vänner!
I detta inlägget så skrev jag att jag skulle testa att göra färskost Gnocchi och dessutom göra den low carb!
Här kommer därför recept på det och det blev verkligen superbra!
Pasta är ju galet gott, även väldigt gott för hjärnan =) Personligen så äter jag därför pasta sällan för jag blir inte riktigt nöjd utan vill bara ha mer, då och då äter jag och njuter! Då väljer jag alltid pastarätter som inte innehåller grädde och mejeri för DET blir ett fyrverkeri i min hjärna med så mycket belöningsfaktorer haha!
Lågkolhydratalternativ ger aldrig den kicken som pasta gör men det är ju väldigt gott ändå!
Det här kommer jag göra många gånger!
Det var inte svårt, det kräver ju lite pyssel så klart.
GNUDI är alltså likt Gnocchi men är istället för på potatis gjort på ricotta!
Och för att få dem lowcarb så ersatte jag vetemjöl med annat.
När gnudin formats, och här kan man göra hur man vill! En del formar dem som gnocchi, en del formar dem som rugbys (som ovan) en del som små bollar.
Nästa gång ska jag göra dem lite mindre.
När gnudin legat i kylskåpet en timme och formats så kokas de upp lite snabbt.
De flyter upp till ytan när de är klara.
Man kan själv välja hur man steker dem, jag stekte dem i rikligt med en smör- och rapsoljeblandning och skivad vitlök! YAAAAM!
Nästa gång ska jag inte tillaga dem så ”hårt” det räcker att de blir lite brynta – så tips!
Gnudin fick vila lite i ugnen på svag värme under tiden jag gjorde resterande tillbehör som Salsicia!
Jag tömde sonika korvarna på innehållet och stekte upp! Det blir SÅ gott!
Till den här rätten så drack vi en smakrik nyhet nämligen Côtes-du-Rhône Grande Réserve, 2019!
Jag är otroligt svag för just Rhoneviner!
Rhônedalen är en av världens mest välrenommerade vinregioner de röda vinerna är prisvärda men erbjuder så mycket vin för pengarna.
Vinerna är kraftfulla & smakrika och de kan avnjutas antingen direkt eller efetr många år i vinkällaren.
Pascal Costeau Côtes-du-Rhône Grande Reserve 2019 är prisad och är ett solmoget, rikt och generöst rödvin med inslag av mörka bär, körsbär, franska örter, kryddor och lakrits. Vinet tillverkas av handskördade druvor från 50 år gamla vinrankor.
Druvorna är för området de typiska Syrah och Grenache och vinet är maffigt som passar höstens härliga maträtter som grytor, smakrika pastarätter, charkuterier och till grillade kötträtter.
En höjdare tyckte vi med ett bra pris om 79:-
RT NR 5287301 | CÔTES-DU-RHÔNE GRANDE RÉSERVE | 750 ML | ALK 13,5% | 79 KR
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.
Detta blev rackarns gott tyckte vi!
På en bädd av ruccola ligger stekt portobello, salsiccia, rostade pinjenötter, brynt smör och friterad salvia, gnudi och parmesan!
Receptet kommer här!
Skriv utGnudi/Gnocchi (low carb) med salsiccia, svamp och brynt salviasmör
- Portioner: 4
Ingredienser
Gnudi:
2 dl mandelmjöl
>1 msk kokosmjöl (gärna aman prana)
drygt 1 tsk xantan (finns på glutenfria hyllan) – BEHÖVS
140 g ricotta, som fått rinna av på hushållspapper
50 g parmesan
1 litet ägg
salt
Övrigt:
3 färska salsiccia
Ruccola
2 st Portobello
1 dl rostade pinjenötter
Smör, rapsolja
1–2 vitlöksklyftor
100 g smör
1 kruka salvia
2 dl riven parmesan
Instruktioner
Blanda ingredienserna till gnudin. Lägg i plastfolie och vila i kylskåpet i 1 timme.
Ta ut och forma små gnudis, valfri form.
Koka upp lättsaltat vatten och lägg i gnudin. När de flyter upp är de klara. Lyft upp med hålslev.
Bryn dem i smör/olja. Gärna med skivad eller krossad vitlöksklyfta. Håll varmt.
Stek innanmätet i salsiccan.
Gör salviasmöret: Värm smöret och när det bubblar, repa ner salvia. Ta upp salvian och låt rinna av på papper. Fortsätt bryn smöret tills det är brynt och doftar nötaktig. Ta bort från plattan och lägg i salvian.
Skiva svampen och stek. Lägg ruccola i tallrikar, svamp, salsiccia, rostade pinjenötter, gnudi, parmesan och brynt salviasmör ovanpå.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Gnudi har jag aldrig testat, lät spännande. Vilken smart stek ”gaffel” eller vad det är du använder till att steka korven med. Var hittar man en sån?
Tack för ditt snabba svar! Ha en fin vecka:)
Mmm vad detta lät gott. Kan man förbereda gnudi dagen innan. Hur för man då tro?
Ska ha gäster på fredag och vill förbereda så mycket det går innan eftersom jag jobbar till fem typ.
Det går jättebra! Du kan frysa in gnudisarna formade och sedan ta fram en stunbd innan de ska stekas på =)