Dessa glutenfria Keso- och Havrefrallor är det perfekta valet för dig som vill njuta av hembakat bröd utan mjöl. Med bara några enkla ingredienser—ägg, keso, och havregryn—skapar du fluffiga, näringsrika frallor som är både lätta och mättande. De är enkla att baka i både ugn och Airfryer, och är klara på under 30 minuter. Perfekta till frukosten eller som mellanmål!
Hej vänner!
Hänger inte riktigt med i tiden just nu, det går så fort! Ska uppdatera er om senaste dagarna, att det redan är onsdag är ju GALET! I går tog jag en ledig dag och kopplade bort det sedvanliga bruset i hjärnan och hängde med min stora tös och minsta tös; Michelle oh lilla Millie ❣️ Borde suttit med kvitton men vem tackar nej till bebisgos för hela slanten?
Jag ska dra på mig regnjackan strax och gå en lång och skön promenix med 🐻❄️🐻❄️ men först vill jag slå ett slag för de här godingarna!
Ni är många som älskar receptet på HAVREFRALLOR och även spinoffen Magiskt HAVREBRÖD.
Enkla ingredienser som man köper i vanlig butik, proteinrika och GODA! Jag älskar dem!
Jag gör en variant i Airfryern som passar perfekt när man vill ha snabba goda nyttiga frukostbröd.
Här har ni ingredienserna. Ni kan skippa psyllium tror jag men dels så tycker jag att det mesta håller ihop bättre med det och sedan är det bra för magen! Men som sagt jag misstänker att det går lika bra utan.
Havre är ju naturligt glutenfria men under processen (allt från odling, skörd, valsning) så kan havret beblandas med övrig glutenspannmål – för helt glutenfritt köp glutenfria havregryn.
Här har allt blandats ihop och de ska delas i två eller fyra delar och formas till bullar.
Snabbt och lätt! Här har jag gjort halvt recept och lagt in i Airfryern.
Efter 20 minuter är de klara men känn gärna med en sticka så de inte är kladdiga. Då får de köras ett tag till.
I går gjorde jag hela satsen och tillagade dem i ugnen, går lika fort faktiskt som i Airfryern.
Saftiga, mustiga och gör en mätt länge!
Skriv utGlutenfria Keso- och Havrefrallor (Utan Mjöl, Lätta och Nyttiga)
- Portioner: 4-6
Ingredienser
2 ägg
250 g keso
4 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/4 tsk pulveriserat psyllium (kan nog skippas eller ersättas med 1 msk chiafrön
1/2 tsk salt (jag kör på örtsalt)
topping: pensla med ägg, strö vallmo eller solrosfrön på
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna.
Forma 4 eller 6 bullar och grädda i 200 gr i ugn, ca 25 minuter eller i Airfryer.
Baka av på 200 gr i 10 min sänk sedan till 160 gr och kör i 8-10 minuter till.
Notering
Per fralla (delat på 6 st: 159 kcal, 5 g fett, 16 g kh, 11 g prot
3 kommentarer
Tack för glutenfria recept Dom måste jag testa
De här frallorna kan jag intyga är SÅ goda! Till och med min make som är skeptisk till allt vad glutenfritt bröd heter gav toppbetyg. Äntligen ett bröd som alla i familjen tycker om, och det bästa är ju som du skriver att man håller sig mätt mycket längre än med mjöl-bröd🙂
Brukar köra utan psyllium och det funkar bra förresten!
Härligt att höra Anna! Mina favoriter också 😍
Bra att det funkar utan psyllium! Tack för fin feedbacK 🌸