Ingredienser
LUSSEKATTSLIDERS:
6 lussekatter
Skinkröra:
200 g julskinka
3 msk gräslök
2 msk finhackad rödlök
1 dl crème fraiche
100 g färskost
2 tsk skånsk senap
salt, peppar
BACONLINDADE DADLAR MED FETAOST:
200 g dadlar
100 g fetaost
1 paket bacon, à 140 g
ÄDELOSTBOLLAR:
150 g gräddädel eller västerbotten
150 g naturell färskost
1,5 dl hackade rostade hasselnötter
(ev. hackad gräslök om ni använder v-bottensost)
KRUSTADER MED KAVI ÄDELOST OCH HJORTRONSYLT:
Krustader
1 tub Kavli ädelost
Hjortonsylt
TRYFFELSALAMI MED PARMESANKRÄM:
14 skivor tryffelsalami
200 g mascarpone
1 dl riven parmesan
salt, peppar
1 dl hasselnötter, hackade
Instruktioner
Dela lussekatterna i två delar och dela sedan så ni får en botten och en överdel.
Rör ihop ingredienserna till skinkröran och fyll burgarna.
Kärna ur dadlarna, skär fetaosten i stavar, dela sedan i samma längd som dadlarna och halvera sedan stavarna.
Skär baconet på mitten och vira en bit bacon om varje dadel, stek sedan i stekpanna.
Vispa ihop ädelost med färskost. Med lite fuktade händer forma till bollar och rulla i hasselnötterna.
Ställ kallt i ca 1 timme innan servering.
Sätt ugnen på 200 gr.
Fyll krustader med kavli ädelost.
Sätt in i ugnen ca 8-10 min.
Fyll med hjortronsylt innan servering.
Blanda ihop mascarpone med riven parmesan. Saka av med salt & peppar.
Lägg en liten klick på en salamiskiva och tryck ihop försiktigt så röran jämnt fördelas.
Doppa kanterna i hackade hasselnötter.