7,8K
Skriv ut
När vi var hos våra vänner i Sigtuna så bjöd de på Leila Lindholms goda Glöggmartini! ”Glöggtini” Såååå god! Sådant himla trevlig alternativ till Glögg.
På uppesittarkvällen bjöd jag våra grannar Joel och Anna på det. MUMS! Prova den här hörrni!
PS! Går att göra egen sockerfri vitvinsglögg! Använd detta receptet men byt ut rödvinet mot en flaska fylligt vitt och skippa romen.
Skriv ut
Glöggmartini
Ingredienser
- 1 flaska vitvinsglögg
- 2,25 dl gin
- 1,5 dl sockerlag* (*går att göra på Ica Stevia Strö)
- 1 citron
- 1 tsk socker eller Sötströ (till glasen)
- 1/2 tsk kanel (till glasen)
Instruktioner
- Blanda sötning med kanel på ett fat, fukta kanten med citronklyfta och doppa den i kanelsockret. Låt stelna.
- Blanda allt i en bringare och ställt kallt i förväg.
- Fukta kanterna på glasen med citron, doppa i ett fat med kanel. Låt stelna.
- Häll upp i iskalla glas vid servering.
Notering
- * Sockerlag: Koka up 2 delar socker eller söströ med 1 del vatten. Låt svalna.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
6 kommentarer
Ska testa detta recept i helgen! Men! Stämmer det att det bara är till 4 portioner? Stora glas?
Bara räkna ihop mängden vätska och dela på så många ni är. 4 personer får 188 ml, kan vara både mycket och litet för en del 🙂
Glöggmartini är ju mycket godare än vanlig glögg! Den ser jag fram emot hela December.