Getostsallad med balsammarinerade jordgubbar

av Åse

Detta kan vara den godaste salladen jag vet! Den krämiga getosten passar så bra tillsammans med syrligheten och sötman från rödbetorna och jordgubbarna.
Vill man, så kan man addera till lite prosciutto, det passar bra!

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Getostsallad med balsammarinerade jordgubbar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

150 gram getost
1 msk hasselnötsolja eller olivolja
125 gram jordgubbar
2 msk mörk balsamvinäger
3 soltorkade tomater
1 skiva inlagd grillad paprika
4 skivor inlagda rödbetsskivor
½ dl rostade och skalade hasselnötskärnor
65 gram salladsmix
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C med grill.
Skär getosten i 4 centimetertjocka skivor.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla med olivolja.
Gratinera i övre delen av ugnen i cirka 4–5 minuter. De ska bara få lite färg, inte smälta ut.
Skiva jordgubbarna och marinera i balsam­ vinägern i ca 10 minuter.
Halvera de soltorkade tomaterna, skär den grillade paprikan i mindre bitar och dela rödbetsskivorna. Hacka hasselnötskärnorna.
Montera salladen genom att lägga sallad i botten, ringla olivolja över samt salta och peppra lite. Strö över soltorkade tomater, grillad paprika och rödbetor. Avsluta med de marinerade jord­ gubbarna (fördela balsamvinägern över också) och addera till sist getosten. Strö även över de hackade hasselnötskärnorna.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.