I februari så var det dags för vårt första ”Gammal Mat” – ett koncept som vi kom på i höstas när vi alla var på middag hos Emma & Jens.
Det går helt enkelt ut på att värdparet gör mat från ett årtal som det förra värdparet bestämde!
Eftersom Patricia & Ronnie var först ut så bestämde de själva årtalet och det blev det härliga 70-talet!
Drinkar som smakade som Jane Hellen äppelschampo doftade (kommer ni ihåg??), räkcocktail och plankstek och glass med after eight och päronhalvor! En SÅ trevlig kväll och av Patzy & Ronnie fick jag och Daniel stafettpinnen och årtalet: 1920-talet!
Här kommer lite bilder från den kvällen.
Så, i lördags var det dags för 20-tals fest!
Jag dukade i vårt uterum, älskar att sitta vid runda bord när man är 6-8 personer eller fler.
Porslin: HÄR
Blå glas + vattenkannna: iIittala Ultima Thule
Vinglas: HÄR (samma serie i champagneglasen nedan)
Vinglas: HÄR
Duk: HÄR
Här har vi menyn!
Det var inte uttalat att det skulle vara utklädnad men vi nämnde det vagt förra gången vi sågs.
2/3 var utklädda haha så nästa gång tippar jag på att resterane kör all in även de!
Min Klänning HÄR
Hårbandet beställde jag på Partykungen.
Till förplock gjorde jag Vol-au-vents med kräftstuvning, 20-talet var glada i allt som innefattade bröd, sötsaker och snittar/krustader.
Jag insåg att mycket av den maten man åt kom igen på 70-talet!
Fördrinken var French 75!
Jens hade odlat musche för dagen som han även färgat! haha! Kolla in glasögonen!
Och Emma var smashing!
Säger inget mmen kanske var det fd värdparet som hade skippat utklädnad 😅
Jag slängde på Patricia ett långt pärlhalsband så var saken biff!
Här har vi hela gänget! ♥️
Soppan som var en variant på LObster Newburg blev väldigt uppskattad så den ska ni absolut få receptet på!
Chicken ala King bestod av kycklinglår med ben som fått koka i sin egen buljong och sedan så kryddade jag den enligt originalreceptet från 1900-talet.
Men nästa gång så ska jag krydda upp den lite mer!
Ni som hänger här vet att jag älskar ”förbudscocktails” dvs de cocktailsen som kommer från tiden för 100 år sedan när alkohol förbjöds och det bildades hemliga klubbar och barer där spritiga cocktails med oftast tre ingredienser blev poppis.
Ni känner nog igen de här klassikerna: Martini, Manhattan, Between the Sheets, Old Fashioned, Sidecar, Gimlet, Cosmpopolitan, White lady, Mary Pickford, Last Word, Hemingway Daiquiri och så klart Aviation som ni ser nedan! Och så klart French 75!
Desserten bestod av den här godingen! Upside Down Pineapple cake – den ska ni också få receptet på!
Sockerstinn deluxe haah så inget för er som skippar socker.
En SÅ trevlig kväll och nu ser vi fram emot Emma & Jens och då kör vi 1950!
Vi ska bara hitta ett datum 🙂
6 kommentarer
Hej Åse
Såå otroligt fin dukning!!!!
Galet snyggt med den klassiskt söta ostindia och den lite tuffare ultimatumen i blått!!🥰
Och självklart var ni också otroligt snygga 😉
Tack för fin inspiration
/Sara
Tack Sara för rara rader! 😍
Önskar en fin fredag!
Vilken fantastiskt kul idé! Och så fina ni var!
Vi är ett gäng som under många år nu kört samma koncept som din/dina(?) systrar, dvs middag med olika länder som tema. Det är också väldigt kul även om våra vänner aldrig gått all in med outfits 🙂 Men vi har testat mycket mat som jag nog aldrig skulle testat annars, haha!
Kram och trevlig helg!
Just ja världsmiddagarna som de hade förr om åren!
Alltid så himla roligt med teman tycker jag!
KRAM och trevlig helg!
Vilken rolig idé med både tidstypisk mat och ”lagom” utklädda! Så fina ni är du och Daniel💜
Behövs ju inte en hel utstyrsel, så fint med de rätta detaljerna😉
Imorgon ska jag prova ditt långpannebröd🤞🏼
Kram🌷