Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Galette (Crêpe) med ost, skinka- och ägg LCHF/Gluenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • salt

Galette

  • 60 g riven skinka
  • 2 dl riven mozzrella
  • 1 ägg
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Jag mixar det med stavmixer för att få smeten slät. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp en panna, gärna med kokosolja utan smak. 1 pannkaka är 1 dl smet. Stek på lite högre än medelstark värme. Vänd pannkakan, sänk värmen till strax under medel och lägg omedelbart på riven ost och skinkskivor eller strimlad skinka. Knäck ett ägg. När botten är lite gyllene, vik in kanterna försiktigt. Salta och peppra lite på ägget och lägg på lite extra riven ost. Lägg på locket och låt stå tills ägget stelnat något.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2