7,K
Pannkakorna steks först gyllengula på ena sidan och direkt när man vänt, läggs ost, skinka och ägg på! Ja ägget är ju valfritt men det är sååå gott tycker jag! Jag hade även rödlök på men det skippar jag nästa gång.
Pankakan viks ihop och så lägger jag lock på så får den stå så på låg värme tills ägget är lagom krämigt 🙂
Så GOTT!
För er som räknar kalorier, kanske i Lifesum? 🙂 Så blev det per Galette:
420 kcal, 28 g protein, 4 g kolhydrater och 30 gram fett!
Skriv ut
God middag!
I dag var jag riktigt hungrig och sugen på en bastant frukost! =) Så det blev en galette med ost, skinka och ägg!
Alltså huuuuuuur gott!? Första gången jag åt galette var i Paris, mer om vår resa HÄR.
Galettes görs egentligen på bovete men jag gör min egen version på mitt recept på LCHF pannkakor 🙂
Pannkakorna steks först gyllengula på ena sidan och direkt när man vänt, läggs ost, skinka och ägg på! Ja ägget är ju valfritt men det är sååå gott tycker jag! Jag hade även rödlök på men det skippar jag nästa gång.
Pankakan viks ihop och så lägger jag lock på så får den stå så på låg värme tills ägget är lagom krämigt 🙂
Så GOTT!
För er som räknar kalorier, kanske i Lifesum? 🙂 Så blev det per Galette:
420 kcal, 28 g protein, 4 g kolhydrater och 30 gram fett!
Skriv ut
Galette (Crêpe) med ost, skinka- och ägg LCHF/Gluenfri
Ingredienser
Pannkakor
- 2 ägg
- 1/2 dl grädde
- 1 dl vatten
- 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- salt
Galette
- 60 g riven skinka
- 2 dl riven mozzrella
- 1 ägg
- salt, peppar
Instruktioner
- Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Jag mixar det med stavmixer för att få smeten slät. Låt stå i 5 minuter.
- Hetta upp en panna, gärna med kokosolja utan smak. 1 pannkaka är 1 dl smet. Stek på lite högre än medelstark värme. Vänd pannkakan, sänk värmen till strax under medel och lägg omedelbart på riven ost och skinkskivor eller strimlad skinka. Knäck ett ägg. När botten är lite gyllene, vik in kanterna försiktigt. Salta och peppra lite på ägget och lägg på lite extra riven ost. Lägg på locket och låt stå tills ägget stelnat något.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
7 kommentarer
kan man ha psylliumhusk istället för fiberhusk ?svara gärna till min mail
Det ska du kunna ha ja 🙂
Gallette var jättegott!!! Testade göra en med ost, skinka och knäckt ägg av sista smeten när jag gjorde mina pannkakor(som jag ska ha till lunch)Blev nyfiken och kommer absolut göra det igen. Tack Åse för dina goda mattips. Kram
Kul det smakade Anchi!
Mums! Det ska jag testa!
Tack bra tips?
Kram
Stina ?
Kul du gillar! Och jag blir alltid glad av dina kommentarer!? KRAM!