Galette (Crêpe) med ost, skinka- och ägg LCHF/Glutenfri

av Åse

God middag!
I dag var jag riktigt hungrig och sugen på en bastant frukost! =) Så det blev en galette med ost, skinka och ägg!
Alltså huuuuuuur gott!? Första gången jag åt galette var i Paris, mer om vår resa HÄR.
Galettes görs egentligen på bovete men jag gör min egen version på mitt recept på LCHF pannkakor 🙂 
012A2020


Pannkakorna steks först gyllengula på ena sidan och direkt när man vänt, läggs ost, skinka och ägg på! Ja ägget är ju valfritt men det är sååå gott tycker jag! Jag hade även rödlök på men det skippar jag nästa gång.
012A2022
012A2023

Pankakan viks ihop och så lägger jag lock på så får den stå så på låg värme tills ägget är lagom krämigt 🙂
012A2025
012A2028

Så GOTT!
För er som räknar kalorier, kanske i Lifesum? 🙂 Så blev det per Galette:
420 kcal, 28 g protein, 4 g kolhydrater och 30 gram fett! 
012A2035

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Galette (Crêpe) med ost, skinka- och ägg LCHF/Gluenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pannkakor

  • 2 ägg
  • 1/2 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • salt

Galette

  • 60 g riven skinka
  • 2 dl riven mozzrella
  • 1 ägg
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Vispa ihop ingredienserna till pannkakorna. Jag mixar det med stavmixer för att få smeten slät. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp en panna, gärna med kokosolja utan smak. 1 pannkaka är 1 dl smet. Stek på lite högre än medelstark värme. Vänd pannkakan, sänk värmen till strax under medel och lägg omedelbart på riven ost och skinkskivor eller strimlad skinka. Knäck ett ägg. När botten är lite gyllene, vik in kanterna försiktigt. Salta och peppra lite på ägget och lägg på lite extra riven ost. Lägg på locket och låt stå tills ägget stelnat något.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

7 kommentarer

Erica 23 september, 2016 - 11:01

kan man ha psylliumhusk istället för fiberhusk ?svara gärna till min mail

Svara
Åse 23 september, 2016 - 12:20

Det ska du kunna ha ja 🙂

Svara
Anchi Eriksson 20 september, 2016 - 08:39

Gallette var jättegott!!! Testade göra en med ost, skinka och knäckt ägg av sista smeten när jag gjorde mina pannkakor(som jag ska ha till lunch)Blev nyfiken och kommer absolut göra det igen. Tack Åse för dina goda mattips. Kram

Svara
Åse 20 september, 2016 - 08:43

Kul det smakade Anchi!

Svara
Anette 4 september, 2016 - 23:58

Mums! Det ska jag testa!

Svara
Stina 1 september, 2016 - 12:54

Tack bra tips?
Kram
Stina ?

Svara
Åse 2 september, 2016 - 09:12

Kul du gillar! Och jag blir alltid glad av dina kommentarer!? KRAM!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.