Ingredienser
600 g kycklingfiléer
1 dl kokosgrädde
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
1 msk konc. kycklingfond
2 tsk kokossocker/farinsocker (eller Nick’s Use like sugar)
ca 2 msk fisksås
1 röd mid chili
1 grön mild chili
1 liten aubergine
1 burk bambuskott (275 g)
1 handfull thai basilika (ca 20 löv)
2 tsk limejuice
Chiliolja eller rostad chili – För den som vill ha mer hetta kan en skvätt chiliolja på toppen vara magiskt!
Instruktioner
Skär kycklingen i tunna skivor.
Strimla chilin och skiva och skär aubergine i mindre bitar.
Hetta upp kokosgrädden, fräs curryn i 5 min.
Lägg i kyckling och kaffir limelöv. Låt det puttra 3-4 minuter.
Rör ner kokosmjölk, fisksås, kycklingfond och sötning. Börja med mindre mängd fisksås och öka till den rätta sältan uppstår.
Rör ner aubergine och bambuskott. Låt allt koka ihop tills kyckling occh aurbergine är klara. Rör ner thaibasilika, limejuice och chilin, spara lite röd chili till garnering.
Servera med ris eller blomkålsris.