Gaeng Keow Wan Gai (Kyckling i grön Curry)

av Åse
Innehåller annonslänkar till Ellos 

Hej på er alla!

Har ni haft en fin helg? Det har vi, men jag förstår inte vart den tog vägen? Var ju nyss fredag? Så snopet haha!
Vi skrotar mest omkring hemma idag, gör på tok för lite 😁

I går var vi hos Sara & Johan, våra nya grannar som flyttat hit – så himla trevligt det var!


Kjol HÄR (top från Zara, skor UGGS
Har kjolen i många olika färger, den gröna är superfin!

Ett paket med lite smått och gott!

Hörrni i fredags åt vi något helt fantastiskt gott! Nämligen kyckling i grön curry!
Gaeng Keow Wan Gai – man kan även göra Gaeng Keow Wan med biff, fläsk, fisk eller räkor!

Viktigt är att låta curryn koka ihop med kokosgrädden i ca 5 minuter, det är då de riktiga Gaeng Keow Wan smakerna kommer fram!
Inget fett behövs för detta utan fettet finns i kokosgrädden och hjälper smakerna i den gröna curryn att komma fram.

Ett otroligt gott vin som passade som handsken! Kung Fu Girl Riesling 2019

Det doftade magiskt gott i köket ska ni veta!

Vill man göra rätten mer lågkolhydratvänlig så ersätter man riset med tex blomkålsris, så gör vi oftast själv i familjen!

Fantastiskt gott och det här kommer jag göra snart igen! Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gaeng Keow Wan Gai (Kyckling i grön Curry)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
1 dl kokosgrädde
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
1 msk konc. kycklingfond
2 tsk farinsocker (eller Nick’s Use like sugar)
ca 2 msk fisksås
1 röd mid chili
1 grön mild chili
1 liten aubergine
1 burk babmbuskott (275 g)
1 handfull thai basilika (ca 20 löv)
2 tsk limejuice


Instruktioner

Skär kycklingen i tunna skivor.
Strimla chilin och skiva och skär aubergine i mindre bitar.
Hetta upp kokosgrädden, fräs curryn i 5 min.
Lägg i kyckling och  kaffir limelöv. Låt det puttra 3-4 minuter.
Rör ner kokosmjölk, fisksås, kycklingfond och sötning. Börja med mindre mängd fisksås och öka till den rätta sältan uppstår.
Rör ner aubergine och bambuskott. Låt allt koka ihop tills kyckling occh aurbergine är klara. Rör ner thaibasilika, limejuice och chilin, spara lite röd chili till garnering.
Servera med ris eller blomkålsris.

 

4 kommentarer

Popprinsessan 16 augusti, 2021 - 22:40

Mums, blir hungrig nu!! 🙂 Kung fu girl är mitt vita favoritvin! Funkar finfint som ”balkongvin”, utan något att äta till 🙂

Svara
ÅsaS 15 augusti, 2021 - 21:50

Oh så skönt att bara skrota runt hemma. Man behöver såna dagar emellanåt. Och vilken rolig, och användbar, inflyttnings-/”gå-bort”-present. Den idén anammar jag!
Sista semesterdagen idag, och det känns helt okej faktiskt! Vi spenderade några timmar av den på MOS. Det blev lite shopping av kläder till svalare dagar. Finns ju hur mycket fint som helst i butikerna nu!
Kram 💕

Svara
Carolin 15 augusti, 2021 - 19:07

Älskar dina klädtips, så smakfullt. Ser fram emot fler sådana med höstkläder 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2021 - 20:52

Tack Carolin!
Hästkläder kommer definitivt! 🍁🍂🍃

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.