Älskar du thailändsk mat? Då måste du testa Gaeng Keow Wan Gai – en klassisk grön curry med kyckling.
Med kokosmjölk, doftande kryddor och fräscha grönsaker blir detta en rätt som smakar precis som i Thailand! Servera med jasminris eller ett lågkolhydratalternativ för en fantastiskt god måltid.
Här är mitt bästa recept på grön curry med kyckling! 👇🏼
Gaeng Keow Wan Gai går utmärkt att variera med olika proteinkällor beroende på vad du har hemma eller föredrar. Här är några goda alternativ:
- Räkor (Gaeng Keow Wan Goong)– Lägg i råa, skalade räkor i slutet av tillagningen så att de inte blir sega.
- Tofu eller veg (Gaeng Keow Wan Jay) – Använd fast tofu, gärna stekt i lite olja innan den läggs i curryn.
- Fläskkött (Gaeng Keow Wan Moo)– Strimlat fläskkött, som fläskfilé eller karré, fungerar utmärkt.
- Nötkött (Gaeng Keow Wan Nua)– Skivor av entrecôte eller ryggbiff blir möra och goda i curryn.
- Lax – Lax ger en lyxig twist och passar bra med de krämiga smakerna.
Viktigt är att låta curryn koka ihop med kokosgrädden i ca 5 minuter, det är då de riktiga Gaeng Keow Wan smakerna kommer fram!
Inget fett behövs för detta utan fettet finns i kokosgrädden och hjälper smakerna i den gröna curryn att komma fram.
Ett otroligt gott vin som passade som handsken! Kung Fu Girl Riesling 2019
Det doftade magiskt gott i köket ska ni veta!
Vill man göra rätten mer lågkolhydratvänlig så ersätter man riset med tex blomkålsris, så gör vi oftast själv i familjen!
Fantastiskt gott och det här kommer jag göra snart igen! Här kommer receptet till er!

Gaeng Keow Wan Gai (Kyckling i grön Curry)
- Portioner: 4
Ingredienser
600 g kycklingfiléer
1 dl kokosgrädde
2 msk grön currypasta
4 dl kokosmjölk
1 msk konc. kycklingfond
2 tsk kokossocker/farinsocker (eller Nick’s Use like sugar)
ca 2 msk fisksås
1 röd mid chili
1 grön mild chili
1 liten aubergine
1 burk bambuskott (275 g)
1 handfull thai basilika (ca 20 löv)
2 tsk limejuice
Chiliolja eller rostad chili – För den som vill ha mer hetta kan en skvätt chiliolja på toppen vara magiskt!
Instruktioner
Skär kycklingen i tunna skivor.
Strimla chilin och skiva och skär aubergine i mindre bitar.
Hetta upp kokosgrädden, fräs curryn i 5 min.
Lägg i kyckling och kaffir limelöv. Låt det puttra 3-4 minuter.
Rör ner kokosmjölk, fisksås, kycklingfond och sötning. Börja med mindre mängd fisksås och öka till den rätta sältan uppstår.
Rör ner aubergine och bambuskott. Låt allt koka ihop tills kyckling occh aurbergine är klara. Rör ner thaibasilika, limejuice och chilin, spara lite röd chili till garnering.
Servera med ris eller blomkålsris.