Hej på er!
Jaha, nu känns det verkligen som hösten kommit! Jag hade min tjocka fleece på mig innan till gymmet. Men jag tycker det är mysigt med höst! Vad tycker ni?
Nu ska ni få ett helgtips! Mums 😋
Lövbiffsrulle fylld med soltorkade tomatcreme, lagrad ost, spenat och riven citron, och så min goda pepparsås. Till det avnjöts ett glas generöst portugisiskt vin, nämligen TO THE NINES.
To The Nines (Att sträva efter perfektion) är är ett fruktigt och smakrikt rött vin som är gjort på inhemska portugisiska druvor som är plockade runtomkring Portugals böljande vingårdar.
Bakom vinet ligger välrenommerade producenten João Portugal Ramos, som under sina år som verksam också beskrivits som just perfektionist.
To the Nines har en kryddig och inbjudande doft av peppar, vanilj, plommon och mogen mörk frukt.
Består av 20% Alicante Bouschet, 20% Trincadeira, 20% Tinta Roriz, 20% Touriga Nacional, 10% Castelão, 10% Baga.
Vinet är generöst och medelfylligt och har tydliga inslag av björnbär, muskot, mocka och ett silkeslent och långt avslut.
Ett perfekt vin till höstens mustiga grytor, till nötkött, lamm och smakrika vegetariska rätter.
Det här vinet passade vår rätt som handsken och det är inte sista gången vi köper det. Mycket prisvärt!
Ni kan läsa mer om To The Nines HÄR och även lägga en beställning till ert lokala systembolag.
ART NR 53234 | To The Nines | 750 ml | ALK 14 % | 99 KR
Över till receptet! Så himla gott det här var! Jag har hittills bara fyllt lövbiffar en och en men igår så gjorde jag en rulle som jag helstekte. En snabb och enkel maträtt som både ser och smakar lyxigt!
Viktigt att man köper lövbiffsskivor som inte är håliga för då åker fyllningen ut.
Salta och peppra skivorna och lägg sedan på bakplåtspapper (glömde jag men det löste sig, men meckigare)
Lägg sedan skivor omlott. Ca 5-6 skivor för 2-3 personer. Jag gjorde ytterligare en rulle.
Sedan kryddade jag med persillade, smetade på crème av soltorkad tomat, lade på rikligt med västerbottenost och hackad bladspenat. Rev på lite citron sedan. Kan tänka mig att det även är gott att smeta på mascarpone.
Under tiden hade jag rotfrukter i ugnen och så gjorde jag såsen.
Rullen rullas ihop försiktigt från kortsidan. Se till så den rullas tight med hjälp av bakplåtspappret.
Med fördel så snöras rullen ihop med steksnöre så håller den ihop bra när man steker den.
Sedan skärs den upp med vass kniv! Plättlätt!
Jag gjorde min Goda Pepparsås med hade bara lite grädde i.
YUM YUM YUM!! Prova nu detta!
Här kommer receptet!
Skriv utFylld Lövbiffsrulle med pepparsås
- Portioner: 4
Ingredienser
8–12 skivor lövbiff
salt, peppar, persillade
2 burkar Zeta Crème av soltorkade tomater
Ca 5 dl riven lagrad ost som västerbotten
Hackad bladspenat
Skal av 2 citroner
smör att steka i
Pepparsås:
2 st schalottenlökar
1–2 msk hela pepparkorn *rosépeppar, grönpeppar, svartpeppar – välj eller blanda (börja med mindre mängd)
smör att steka i
1 dl rött vin eller 3 msk konjak eller whisky
1 dl vatten
2.5 dl grädde
1 tsk dijon
1 msk tomatpuré
1 msk kalvfond
lite kinesisk soja
(ev lite salt)
Instruktioner
Salta och peppra båda sidorna av lövbiffsskivorna.
Lägg dem omlott på två bakplåtspapper, krydda med perssilade, bred creme av soltorkade tomater över, strö riven ost över och sedan grovt hackad babyspenat. Riv citronskal över.
Rulla sedan ihop från kortsidan med hjälp av bakplåtspappret. Använd gärna ett steksnöre för att hålla ihop rullen.
Stek sedan i smör på medelvärme tills rullen fått fin färg.
Låt vila invirad i bakplåtspapper. Skär sedan upp i ca 2 cm tjocka skivor.
åSåsen: Krossa pepparn i en mortel eller dylikt och finhacka löksen. Fräs i smör till det mjuknat och fått lite färg. Rör ner alla ingredienser och smaka av något. Låt reducera (koka ner) till önskad konsistens.
8 kommentarer
Fantastiskt gott! Alla vi åt av lycka. Vi älskar god mat!
Nu har jag också gjort den här rätten. Urgott!!
Tack för många mycket goda och inspererande recept! 🤗😄
Detta blev kvällens middag och det var rena tallrikar efteråt. Så gott! hittade ingen persillade men gjorde en egen variant. Gott blev det oavsett och kommer göras igen. Tack för receptet 😊
🙏🏻🤗 Tack snälla för fin feedback! vad roligt att höra att det blev toppenbra! =)
Ser inte det mysiga med regn, blåst och grått 🙂
Inte? Jag tycker det är supermysigt!
Rullader av lövbiff är ju så himla smidigt! Och gott! Det roliga är att du kan fylla den med nästan vad som helst, och servera den med vad som helst och det smakar ”lyx”.
Mycket möjligt att det blir nån variant av Lövbiffsrullader till helgen.
Nu vill jag verkligen ha helg. En sån där helg då jag ska boa in mig och hösta till inne. Mysa, fixa, baka, njuta.. Fram med dova ljus, ljuslyktor, dofter – värme helt enkelt! Lägga undan sommaren, gömma undan pelargonerna, plantera mina palett-sticklingar.. Ta fram höstkappan, byta sneakers mot lätta kängor/stövletter.. Ja, det är bara att inse, och acceptera, att hösten är här! Och göra det bästa av den.
Kram 💕
Åh så gott det ser ut. Mums. Det ska jag absolut göra. Ha det bra. 🤗