Frukosttipset: Ugnsstekta ägg

av Åse

God eftermiddag!
Här kommer ett litet frukosttips, perfekt att ta med, perfekt att göra kvällen innan och förvara i kylskåp, gott kallt som varmt!
I min ”Ät & Njut” bok har jag ett liknande recept fast med bacon.
Jag har sagt och skrivet det tusen ggr men bästa frukosten är den som består av fett och protein! Det håller sug och hunger i schack och viktminskar man så kan det inte bli en bättre frukost!
Kroppen är i bra naturlig fettförbränning eftersom den fastar (nattfasta) och fett och protein stör inte den processen så mycket. Att förlänga det naturliga fettförbrännande stadiet efter sömnen är bra för de som vill viktreglera.
012A4984


Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg en skiva skinka i ett muffinshål (muffinsplåt), knäck ett ägg i och eventuellt en skiva avokado eller någon grönsak.
Krydda med salt, peppar och t.ex paprika eller cayennepeppar.
Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter, tills ägget känns lagom mjukt.
012A4989
012A4992

012A4996
Hoppas ni gillar! =)

33 kommentarer

Annelie Wadin 6 augusti, 2017 - 15:03

Jättebra och intressant att läsa och lära sig när man är nybörjare.

Svara
Jenjo 2 september, 2015 - 08:09

Detta måste vara det bästa jag testat på länge (i frukostväg). Så otroligt enkelt, för att inte tala om hur gott det är. Tusen tack för tipset! 🙂

Svara
Anna 29 augusti, 2015 - 09:11

Hej,
Vi lagade detta till frukost idag – har i o f allätare till barn, men detta var en fullträff! De tyckte att det var supergott!
Att det tog knappt någon tid att förbereda var ju bara ett stort plus.
Tack, tack för inspiration! Ha en fin dag!

Svara
Ulrica 28 augusti, 2015 - 10:13

Tusen tack för tipset, det där blir garanterat lördagsfrulle för mig 🙂
Kram, snäckan och trevlig helg!

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 11:39

Kram kram!! =)

Svara
Eva 28 augusti, 2015 - 09:33

Underbart recept, och jag som har muffinsformar liggandes i skåpet, perfekt!
Jag hittade hit härom veckan i ett försök att bli en LCHF:are, och än så länge går det som en dans! Vi har bara ätit ”din” mat än så länge, och hela familjen är såld på den goda maten!
Du skriver så att det låter så enkelt och då blir det också, även för mig som verkligen inte gillar att laga mat. Pricken över i är bilderna, särskilt de som visar före och efter.
Nu måste jag nog beställa en kokbok, tror jag 🙂

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 11:44

Vad härligt att höra Eva!! Trevlig helg!

Svara
Madeleine Axelsson 28 augusti, 2015 - 08:30

Hej Åse!
Jag har köp er sista bok LCHF 2.0 för att få tips, idéer och hjälp att hjälpa mig själv, och jag uppskattar den verkligen!
Jag har ADHD, men vill inte medicinera, utan tror att mycket kan regleras genom kosten.
Men det jag undrar är; hur gör du med barnen och maten i barn-och-skolomsorgen? Vi äter rena, ekologiska råvaror hemma, men när de kommer till dagis och skola finns ju bara processade hel-eller-helfabrikat med tillsatser att äta. Frukt och grönt är inte heller ekologiskt.. Har påtalat detta i skolan, att vi äter rent och ekologiskt hemma men får bara till svar ”vad duktig du är”.. Har du nått tips?

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 11:45

Hej Madeleine! Jag tänker som så att hemma kan jag påverka och det räcker långt! Vår skola har dessutom bra mat så det är inget jag funderar och oroar mig för!

Svara
Lena 27 augusti, 2015 - 21:15

Verkligen gott och smakfullt. Tog skivad strimlor av purjo. 12 poäng på en 10 gradig skala

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 11:45

Härligt Lena! =))

Svara
Natasha 27 augusti, 2015 - 19:56

Hej! Tack för en inspirerande blogg! Så kul med bra recept! ??
Men jag har en fråga ang 16:8 och lchf, som jag kört ett tag. Eller lchf kör jag mer eller mindre helatiden, men la på en ny växel efter sommaren med mycket fusk… ?
Så nu efter sommarledigheten och ex antal kilon mer på kroppen rivstartade jag med kostförändring! Lchf och 16:8 varpå jag inte går ner ett gram, snarare upp… Jag hade hoppats på att vågen skulle visa lite mer positiva siffror innan jag ska köra igång med hårdträning nästa vecka och då känner jag att jag inte kommer att kunna köra på den periodiska fastan längre.
Oj vilket långt inlägg det blev, men jag börjar känna mig sjukt frustrerad över att det inte händer mer!!
Tacksam för svar ?

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 11:46

Hej! jag missade nog frågan? 😉 Vad är frågan?

Svara
Natasha 28 augusti, 2015 - 13:47

Vad gör jag för fel? Varför står vågen helt still?? Trots drastisk åtgärder med periodiskfasta och strikt lchf?
Eller det är såklart svårt för dig att svara på men kanske ett tips på vägen! ?

Svara
Åse 28 augusti, 2015 - 13:52

Hej igen! ja det är omöjligt att svara på 🙂 Jag vet inte hur mycket du äter eller hur du ätit och levt förut så kostråd ger jag bara i min kostrådgivning för att där har jag mer kött på benen kring mina klienter =)
Men för de flesta så tar det ca 6 månader på LCHF innan en bra viktnedgång kommit igång.

Svara
Berit weinehall 27 augusti, 2015 - 10:00

Nu är det 4 st i ugnen. Ska bli spännande att smaka. Ägg är ju min favorit så det smakat säkert jättegott !

Svara
Kari 27 augusti, 2015 - 01:08

Åh, det där ska jag genast prova. Tack för tipset!!

Svara
Anna 26 augusti, 2015 - 22:33

Jag äter ägg varje dag så detta var kanon, behöver något nytt till salladen.
Jag äter inte kött, har du något förslag på vad man kan ha istället för skinka eller bacon.

Svara
Anders 26 augusti, 2015 - 21:04

Oh, måste genast testas!

Svara
Lotta 26 augusti, 2015 - 14:59

ser gott ut men jag kan inte äta rinnande gula!
kan man ta hål på gulan innan in i ugn så blir kanske gulan fastare?

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 15:02

Nu hänger jag inte med? Du har ägget inne så länge du vill, jag äter inte heller rinnande gula.

Svara
Caroline 26 augusti, 2015 - 13:41

Ser ju riktigt gott ut! Och smidigt att göra 😉 Brukar du äta innan du tränar på morgonen? Och vad i så fall? Tack för svar! Mvh, Caroline

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 13:52

Tränar alltid på fastande mage 🙂

Svara
Mia 26 augusti, 2015 - 13:40

Ser väldigt gott ut! ?Om man viktminskar, bör man då hålla sig till en ”muffins” eller är det tänkt att man kan äta två?
Tack för din inspirerande,blogg! ?

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 13:53

2-3 är en bra ranson!

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 13:33

Sådana gjorde jag i lördags efter att ha hittat det på Pinterest. Jättegoda och väldigt mättande 😀

Svara
Helene Djup 26 augusti, 2015 - 13:22

Dom var verkligen jättegoda,
tack för tipset
kram

Svara
Gitte 26 augusti, 2015 - 12:55

Det ser jättegott ut, måste testas! Tack för tipset!!

Svara
Ulrika 26 augusti, 2015 - 12:50

Hej
Tror du att det blir lika bra med bacon, eller behöver det vara en stor bit skinka som fyller hålet?

Svara
Åse 26 augusti, 2015 - 12:51

Går bra med bacon, har det alternativet i min bok Ät & Njut =)

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.