Ingredienser
- baconskivor
- 8 ägg
- kokosfett eller smör
- Färska kryddor t.ex.: dill, timjan, eller persilja
Hollandaise
- 300 g smör
- 4 äggulor
- 1 msk citronjuice
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt, vitpeppar
- Börja med Hollandisesåsen. Smält smöret.
- Lägg citronjuice, vinäger, äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
- Häll sakta ner gheet medan stavmixern är i gång i botten.
- Smaka av med salt, vitpeppar och eventuellt mer citronjuice.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Smörj en muffinsplåt eller använd muffinsformar.
- Pressa en baconskiva runt varje sida på muffinshålen.
- Sätt in plåten i ugnen i ca 5 minuter om du vill ha krispiga bacon och ta sedan ut och knäck 1 ägg i varje hål.
- Servera bacon- och äggmuffinsarna med lite hollandaise och lite bladpersilja
Näringsinnehåll
- Portioner: 4