Jag äter oftast makrill och ägg på morgonen alternativt LCHF bröd med proteinrikt pålägg men i dag gjorde jag min gamla klassiska kesellafrukost igen med viss modifikation som var jättegott och bra nyttigt!
150 g kesella (1% har mer protein)
40 gram hallon/blåbär (osockrade givetvis)
1 msk hackade mandel/hasselnötter (köper färdiga påsar på Hemköp)
20 g smält kokosfett (ingen micro! sätt i vattenbad)
Ev någon sötning, tex stevia eller lite vaniljpulver.
Rör ihop kesella med kokosfettn, rör tills allt gått ihop! Man känner ingen kokosfettkonsistens utan bara smaken av kokos!
Detta ger ca 8 kolhydrater för de som vill hålla koll. Bra med protein och bra med medellånga fettsyror* i form av den nyttiga kokosfettn!
* Kroppen kan inte/har mkt svårt att lagra medellånga fettsyror i kroppen! Det används som bränsle i stället = höjer fettförbränningen.
Soulssisters Diary har testat! Titta vad hon skrev här!
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
16 kommentarer
Hur mycket är 20 g kokosfett? Ca 1 msk?
Ja ca =)
Hej!
Ingen bra helg….. (matmässigt) men nu är en ny dag!
Fråga ang. frukosten. Som nötallergiker, funkar det lika bra med solrosfrön eller är de på ngt sätt sämre ur LCHF – och/eller viktnedgångssynpunkt?
Trötta hälsningar från Kristina!
Går jättebra med frön!! =)) Ny vecka, nya tag! Peppkram!!
Kollade på Arlas hemsida och läste att det finns 3,5 g sockerarter (kolhydrater) i 1% och i 10% finns 3,5 g kolhydrater. Vad är skillnaden?
Vad menar du med skillnaden? Skillnaden dsom jag tycker är väsentlig är att proteindelen är högre i 1%
Jag menar det står kolhydrater 3,5 g varav sockerarter 3,5 g i 1% Kesella. Undrar vad det är för skillnad när det bara står kolhydrater och kolhydrater/ sockerarter . Eller är det samma sak?
Har så svårt ibland att förklara pga mitt anerysm förra året. 🙁 Jag länkar dem här.
https://www.arla.se/Default____33357.aspx?SelectedMenuItem=7310865008343
https://www.arla.se/Default____33357.aspx?SelectedMenuItem=7310865008268
Nej det är ingen skillnad det är bla mjölksockret som ger kolhydraterna =)
Tack så mycket för hjälpen! 🙂
Jag provade din frukost imorse och fick sååå ont i magen….jag brukar äta kesella, men jag har svårt för allt för feta produkter. Min mage ballar ur. Därför kan jag inte köra ”rent” LCHF utan får välja mittemellan feta produkter, då går det bra. Undrar om det hjälper att minska mängden kokosfett? Va tror du?
Tack för alla härliga tips! Älskar dem!
Gaah vad det såg gott ut!
Vilken fin blogg du har.
/en som gör sin livs viktresa
hej!!!! Har läst på några ställen nu att kokosfettn ska vara smält? Jag har min ute i rumstemperatur, är d inte bra? Står ju att d e ok på burken….
Hur äter du makrill m ägg? kokt, stekt ägg?
Tack för en grym blogg…du har bidraget en hel del att jag lyckas gå ner mina 30 gravid kilon…fixade d på 5 månader…helt enligt plan!!!!
Kram
Hej! Vart har du läst att den ska vara smält? Jag smälter bara min när jag har det i kalla saker, för då blandar den inte sig bra annars.
Jag äter makrill med både kokt och stekt ägg.
GRATTIS till dina minus 30 kg! Bra jobbat!
Åh vad gott! Men hur mycket kolhydrater äter du per dag? Har du någon gräns
Ja räknar ju inte men vet sedan den tiden jag räknade att jag ligger generellt mellan 10-25 per dag. Äter jag yoghurt/kesellafrukost hamnar jag i snitt på 20-25 äter jag inte det hamnar jag runt 10-15.
Å va roligt! Jag åt Exakt samma frukost i morse ( 10g mandelkross, men det är nog ungefär samma). Godaste frukosten nu enligt mig :). Ställer in den i frysen i 15 min så det blir så där riktigt kallt. Jättebra blogg! 😀 inspiratande med alla recept