Frukostfrallor / Scones (lågkolhydrat, glutenfria)

av Åse

Hej Darlings!

Ni får ursäkta att det går lite på halvfart nu med inspirerande och nya recept, jag har också lite jullov =)

Förstår inte vart dagarna tar vägen? I går sov till 9 sedan låg jag och messade med Vickan någon timme, tittade klart på en Viaplay film sedan var klockan typ 14?? Och jag nyss uppstigen? haha!
Men vet ni, jag njuter SÅ! 2018 var faktiskt det året jag började sakta ner, lärde mig stresshantera och 2019 kommer bli ett SÅ bra hälsoår har jag bestämt! Inga höga krav, inga orimliga mål, kommer omge mig med människor som ger mig lika mycket som jag ger och jag ska bli bättre på att säga nej när jag vill säga nej 🙂
Inga nyhetslöften däremot önskningar och mål för 2019 ♥️

Över till receptet!
Här finns ju MASSOR med brödrecept för alla tycke och smak. För de som inte äter/tål nötter, de som vill ha så lite kolhydrater som möjligt, för de som bara vill ha ett gott bröd , för de som äter mejerifritt and so on.

Jag bakade Scones på juldagen, inte ett dugg lågkolhydrat, men de var så goda så tänkte jag ville göra ett recept för oss som vill hålla nere på kh och gluten till vardags eller öht.

Så, jag utgick från det receptet jag gjorde på juldagen men ville ju så klart komma bort från vetemjölet, resultatet blev grymt bra! I går gjorde jag med mjölk istället för vatten då blir de lite tyngre, mer som scones så det är tycke och smak.

SMARR – sååååååå gott!!

Jag gillar att baka med havremjöl på sistone, inte bara för att det har en så bra bakegenskap men även för att det ger brödet en så god smak, mer brödsmak och havre innehåller en hel del bra näringsämnen.
Mina havrefrallor är supergoda HÄR men ville komma ner ytterligare i kolhydrater för de som äter striktare lågkolhydratkost och dessa frallor innehåller 6 gram kolhydrater per fralla. 

Jag tycker att dessa blev GRYMT BRA! Bra textur och så god smak.

Prova och se vad ni tycker!
PS! Detta receptet är utformat som det är.
Om ni inte tål något i receptet eller inte har någon ingrediens hemma så hittar ni kanske något annat recept som passar er bättre HÄR i mitt stora brödarkiv.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Frukostfrallor (lågkolhydrat, glutenfria)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

2 dl mandelmjöl
1 dl havremjöl (Risenta)
1 dl pofiber
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
2 msk olja, rapsoljan eller smält kokosolja utan smak
1 tsk salt
2 äggvitor
2,5 dl kokande vatten (alt varm mjölk)
1/2 msk äppelcidervinäger 


Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 gr.
  • Koka upp vatten.
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Vispa virorna styva och rör ner de torra kryddorna + olja.
  • Blanda vattnet med äppelcidervinägern.
  • Rör ihop med de övriga ingredienserna tills allt går ihop till en deg och tjocknar lite.
  • Låt svälla en stund och forma sedan frallor försiktigt med blöta händer.
  • Pensla med vatten eller olja och strö vallmofrön eller sesamfrön över.
  • Grädda i ca 18-20 minuter

 

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

10 kommentarer

Maria 1 januari, 2019 - 15:29

Alltså tösabiden du (ja ja e skåning o hbg’are som du ^^), va gla ja e å a hitta din sia, du gör underbar mad jisses amalia, o jag älskar din blogging, ente för möd o ente för lide bara så där vardalit o enkelt men ändå med den där touchen som höjer maden . Ta vara på daj o bara va daj själv o framförallt TRO på daj själv ok!!! o fortsädd som du gör för då bler de bäst 😀 (kände o skriva på litta skånska te daj lol hoppas de går bra 😉 :D) Go fortsättning o ha de bäst !!!!!

Svara
Stina 30 december, 2018 - 17:04

Inför min nyårsmeny så inser jag att de flesta recepten kommer från 56:an =) När jag vill vara riktigt säker på att maten blir bra och inte chansa, då är dina recept självklara. Hoppas din blogg får leva för all framtid. Vi är många som älskar att ösa ur din skattkista.
Slutligen vill jag tacka för ytterligare ett gott och bra bloggår från din sida. Önskar dig ett gott slut och ett gott nytt 2019.
Kram
Stina

Svara
Åse 30 december, 2018 - 17:49

Åh TACK Fina Stina! Är så glad att du läser här hos mig fortfarande ♥️ Tack för fina kommentarer åren igenom, ifrågasättanden, önskningar, frågor, feedback och personlig touch 🌟💕 Största kramen!

Svara
Camillapa 30 december, 2018 - 02:14

😘

Svara
Malin 29 december, 2018 - 23:52

Kärlek till dig med min fina vän som alltid finns där trots att vi vill ses oftare än vi får till det❤

Svara
Karin 29 december, 2018 - 20:01

Ikväll har jag gjort vitkålsgratängen från din nya bok och den var fantastisk god. Till och med dottern som är skeptisk till ”ny” mat tyckte om den. Så tack för ett bra recept. Ska göra dina frukostfrallor / scones imorgon. Nu är det nya tider med bättre mat.

Svara
Marian 29 december, 2018 - 12:20

Du har blivit min lilla husgud och jag verkligen ääääääkskar dina lågkolhydratrecept. Det känns som om jag är allergisk mot kolhydrater. Jag får utslag i ansiktet, blir trött, lättirriterad, gasig mage och mår allmänt hängig. För att inte tala om viktuppgång… Så din sida är min livboj. Älskar allt med den. Tack för tiden som du lägger ner.

2019 – here we come ❤️

Svara
Åse 29 december, 2018 - 12:34

Hej raring!
Allergisk mot kolhydrater är du inte däremot är det många som inte tål spannmål i större mängder och för mkt stärkelse och självklart socker. Lagom är bäst kan jag tycka. Rotfrukter, ngn frukt, potatis, etc fungerar för många. Gäller att hitta balansen 🙂

Stor kram! ❤️

Svara
Camillapa 28 december, 2018 - 13:36

Först, tack för de inspirerande orden!❤️
Jag har fått mer och mer ont i kroppen, tröttare och mer orkeslös, så nu är det dags att ta tag i saker.
Får testa mindre kolhydrater igen, har blivit mycket bröd, så kanske det har bidragit?!🤔🤪

Blev trött på att vara hungrig och yr, men nu har jag gått upp liiite för mycket😊 för att trivas, så nu måste jag hitta den rätta livsstilen för mig, i detta nu!😇

Måste börja någon rolig rörelse/träning. Och få inspiration till att göra hälsosam mat och vara en förebild för resten av familjen… speciellt min femtonåring som behöver hitta ett sätt att äta och röra sig, så att han får en slankare, starkare och frisk kropp!❤️

Jag är så glad att jag har dig Åse, min inspiration både när du har sämre och bättre dagar!😘
Kram 💕

Svara
Åse 29 december, 2018 - 10:26

Hej raring!

Min erfarenhet är att det är mjöl och socker som gör mig trött och energilös så det drar jag ner så mycket jag kan på, nu har jag haft en liberal december och mår *peppar peppar* väldigt bra ändå men jag fastar i princip hela dagen så det skapar ju en god förutsättning för att kunna vara lite liberalare och ändå må bra!
Hungrig och yr ska man inte vara på någon kost så frågan ’r hur du ätit för att må så?

STOR KRAM ♥️

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.