Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Nötfritt, laktosfritt, glutenfritt fröbröd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 150 gr riven västerbottensost
  • 3 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 0,5 dl hela linfrön
  • 0,75 dl solroskärnor
  • 2 msk pofiber
  • 1 msk Finax Fibrex

Instruktioner

  1. Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och bred ut i liten form (ca 30 x 20)
  2. Strö sesamfrön ovanpå och grädda i ugn ca 15 minuter i 225 gr.
  3. Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.

Notering

  • 239 kcal⎪2,3 gr kolh⎪13,5 gr protein⎪19 gr fett per portion
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 15

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6