6,8K
Skriv ut
Jag får ofta frågor om jag kan rekommendera något bröd som är nötfritt och det är ju tyvärr så att många spannmålsfria bröd är bakade på mandelmjöl.
Jag uppdaterade därför mitt goda fröbröd och om något så blev det såååååå mycket godare! Prova gärna detta! Det kan vara ett av de godaste brödrecepten som jag publicerat här! Syrran tyckte i alla fall det!
Riktigt G O T T !
Skriv ut
Nötfritt, laktosfritt, glutenfritt fröbröd
- Totaltid: 25
Ingredienser
- 150 gr riven västerbottensost
- 3 ägg
- 1 tsk bakpulver
- 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 0,5 dl hela linfrön
- 0,75 dl solroskärnor
- 2 msk pofiber
- 1 msk Finax Fibrex
Instruktioner
- Vispa äggen. Riv osten. Blanda ihop de torra ingredienserna och bred ut i liten form (ca 30 x 20)
- Strö sesamfrön ovanpå och grädda i ugn ca 15 minuter i 225 gr.
- Låt svalna och skär sedan upp till rektangulära rutor.
Notering
- 239 kcal⎪2,3 gr kolh⎪13,5 gr protein⎪19 gr fett per portion
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
24 kommentarer
Hej! Ska sesamfröna både vara i smeten och strös över innan gräddning? Det framgår inte av receptet.
Allt som står i receptet ska vara i brödet.
239 kcal per portion?
Jag fick ut 12 rutor. Kan det motsvara en portion?
Försöker ha lite kalorikoll.
Underbart gott!
En portion är få 1/12
Hej Åse!
Jag gillar inte smaken av solroskärnor, kan jag ersätta dem med tex pumpakärnor eller behöver det vara just solroskärnor? Tänkte eftersom tex. Linfrö reagerar med vatten ich blir gelé, och har ingen aning om just solroskärnor fyller nån liknande funktion.
Kram ! 🙂
Det ska nog gå jättebra! =)
Åh, vilket kanonrecept. Fantastiskt gott. Bara orolig att mannen kommer hinna äta upp hela plåten så att jag inte får någon bit till frukost imorgon. JÄTTEGOTT!!!
Hej Åse!
Fantastiskt att hitta till din sida då jag nyligen börjat med LCHF. -4,5 kg på 3 veckor och då har jag ändå inte varit superstrikt 🙂 Fröbrödet står i ugnen. Spännande.
Blev dock fundersam över receptet. Ska det vara sesamfrön både i smeten och ovanpå? Jag gjorde så i alla fall. Vi får se hur det blir 🙂
Yes! Toppa med sesamfrön om du vill :))
Vilket spännande bröd! Det ska jag testa 🙂
Måste testa, bakade precis ditt ”vanliga” fröbröd och det var ju supergott! Hur förvarar man ditt fröbröd och detta brödet på bästa sätt och hur länge håller det sig?
I frysen! 🙂 kul det smakade!
Precis testat och brödet har åkt in i ugnen. Men hur hårt skulle äggen vispas. Skulle alla ingredienserna blandas innan de åkte ner i formen, eller missförstod jag?
Tack för all inspiration!!
Ja allt ska blandas ner efter äggen vispats luftiga!
Vad är det för skillnad på Fibrex, Fiberhusk (psylliumfröskal) och Pofiber? Går det att använda enbart Fiberhusk (psylliumfröskal) istället?
Tusen tack…. Nu har du gjort min dag!!! :0)))) nu ska här testas!!
Berätta gärna vad du tyckte sen!!
Men, är inte västerbottenost laktos? Lät jättegott hur som helst! 🙂
Nopps! Räknas som laktosfri, mindre än 0.1 gram laktos
Oj, det hade jag ingen aning om. Ska testas!