Ingredienser
Kycklingen:
4 utbankade kycklingfiléer
salt, peppar
4 dl mjöl (valfritt vad man vill ha här – se inlägget)
2 tsk salt
1/2 tsk cayennepeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk svartpeppar
4 dl filmjölk eller kärnmjölk
1 msk hot sauce (het chilisås)
Hollandaise:
200 gr. smör
2 äggulor
1 msk färsk citronjuice
1 krm cayennepeppar
2 tsk hot sauce
lite salt
Pocherade ägg:
4 ägg
2 msk ättika 12%
1 påse fryst bladspenat (à 400 g)
20 g smör
salt, peppar
4 msk hackad saltgurka
Instruktioner
Salta och peppra kycklingfiléerna.
Lägg filéerna i en bunke med (kärn/fil)mjölken, rör ner hot sauce. Marinera i kylskåpet i 3 timmar.
Häll upp mjölet på en tallrik och blanda med kryddorna. Doppa filéerna först i mjölet, sedan i (kärn/fil)mjölken igen och till sist i mjölet igen. Fritera i fritös på 180 gr i 3 minuter eller i Airfryer på 180 gr i 15 minuter (Spraya först med olja)
Gör hollandaisen: Smält smöret på medelstark värme, skira det (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice och äggulor i hög skål och sätt igång stavmixern.
Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt och kryddorna.
Häll 2 msk ättika i en bunke, knäck ner äggen, ett i taget och låt dra i 10 minuter.
Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt. Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 4 minuter. Fräs under tiden spenat i smör, salta och peppra.
Lyft upp de pcoherade äggen med hålslev.
Fördela spenaten på tallrikar. lägg kycklingen över, sedan pocherade ägg ovh hollandaise. Toppa med hackad saltgurka.