Whisky Sour

av Åse

Så var det som som sagt fredag igen! Bästa dagen på hela veckan ju!

Här kommer en favoritdrink! Jag älskar nämligen Bourbon! Dvs en amerikansk Whisky.
Daniel dricker hellre irländsk rökig Whiskey (Single Malt). Jag smuttar gärna på några få cl Bourbon, favoriten är Bulleit Bourbon (HÄR)
I en Whiskey Sour ska man just ha en orökig bourbon!

Skillnaden mellan irländsk och amerikansk whisky/whiskey är stora! Bourbon är mer kraftfull och är fylligare med mer sötma (inte socker!) och Bulleit har tex karaktär av kolade ekfat, inslag av smörkola, pomerans, nötter och vaniljfudge.
MUMS!

Jag använder sockerfritt socker (Nick’s Use Like Sugar) för att göra sockerlag! På så sätt får jag i princip en helt kolhydrater drink 😜

Här kommer receptet som jag gör en god Whisky Sour!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Whiskey Sour


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

5 cl whisky (bourbon)
3 cl citronsaft
2 cl sockerlag
1 äggvita
angostura bitter


Instruktioner

Skaka först utan is för att bygga upp ett bra skum.
Skaka därefter drinken kall med is och sila upp i ett cocktailglas.
Garnera med angosturabitter på toppen.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.