Ingredienser
Sockerlag:
3 msk torkade enbär, mortlade grovt
1.5 dl socker eller sötningsmedel
1.5 dl vatten
1 krm kardemumma
Drink:
6 cl gin
3 cl enbärssirap
4 cl juice från clementin
3 cl juice från citron
1 äggvita (jag köper alltid ekologiska ägg)
is
enbär eller zest att garnera med
Instruktioner
Mät upp socker, vatten och enbär till en kastrull.
Rör om och koka upp. Låt gärna stå ett tag så lagen tar smak av enbären, med andra ord kan lagen förberedas något dygn innan. Sila sedan över i en ren glasflaska, glasburk eller liknande innan servering.
Blanda gin, enbärssirap, citronjuice, clementinjuice och äggvita i en cocktail-shaker utan is och skaka i ca 30 sekunder.
Håll i locket ordentligt för det kan bli tryck i shakern.
Öppna och lägg i is och skaka kraftigt i 30 stek till.
Sila upp I old fashion glas, garnera med enbär och gärna