Hej hej!
I dag blir det mycket gott på bloggen!
Jag kikar strax in igen med en god fredagsrätt OCH ett vintips!
Men först FREDAGSDRINKEN som ju återuppstått!
Den här cocktailen har jag hittat på helt själv haha! Men blev RIKTIGT god!
En Sidecar är en klassisk cocktail från första världskriget. Den består av konjak, apelsinlikör och citronjuice.
Eftersom jag fokuserar på lite juliga cocktails nu inför jul så julifierade jag den!
Min Sidecar består därför av äpplebrännvinet Calvados, lite kanel och min favoritmarmelad St.Dalfour som är en marmelad, sk fruit spread som är sötad med juice.
Deras Äpple & Kanel är så god och passar så bra i den här cocktailen för att göra den lite julig och mustig!
Jag tycker den här blev SÅ god! YUM!
Här kommer receptet!
Berätta gärna om ni provar 🍎
Calvados Apple Sidecar
Ingredienser
3 cl Cointreau
3 cl Calvados
3 cl färsk citronjuice
2 tsk St.Dalfour Äpple & Kanel fruit spread
Lite malen kanel
is
Kanelsocker: 1 msk sötning/socker + 1 msk kanel
Instruktioner
Mixa allt i en mixer utom is och kanelsockret.
Gnid ett cocktailglas med en citronklyfta och vänd glaset upp och ner i kanelsockret.
Häll i shaker och skaka kraftigt. Häll upp i cocktailglaset.
2 kommentarer
Googlade recept på cointreu + Calvados. Trodde inte jag skulle få nån träff…
Den här blev jättegod och min fru har redan beställt denna som välkomstdrink till vår julfest…
Ps, hade tyvärr inte äppelmarmeladen i receptet, men jag tog vår hemgjorda äppelsylt och pimpade den med kanel..😊