Fräscht rosébål – Perfekt drink för sommarens festligheter

av Åse

Svalkande, fruktigt och lätt bubbligt – det här rosébålen är den perfekta drinken för sommarfester, grillkvällar och mingel! 

Hur gör man rosébål?

Att blanda ett rosébål är både enkelt och snabbt! Du behöver ett friskt och fruktigt rosévin, en skvätt Cointreau för citruskaraktär och en hint av cognac eller vit rom för djup.
För bubblighet och sötma tillsätter du Sprite eller 7Up. Servera med mycket is och gärna färska bär eller fruktskivor.

Lägg citronskivor, apelsinskivor, jordgubbar och hallon i en stor bålskål eller karaff.
Häll i rosé, cognac/vit rom och Cointreau. Rör om.
Precis före servering, tillsätt Sprite/7 Up och rikligt med is.
Rör om försiktigt och servera i glas med bär och citrus.

Vad passar att servera till rosébål?

Här kommer lite goda recepttips!

Fräscha tilltugg:
Bruschetta med tomat och basilika
Crostinis med chèvrekräm
Laxrullar med färskost

Salta snacks:
Marinerade oliver
Smördegssticks med bacon och ost
Löjromsdipp med tillbehör
Fröknäcken med laxröra, löjrom och rödlök

Smårätter och lättare rätter:
Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter
Omelettrullar med spenat- och laxfyllning
Skallös paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater

Rosébål till festen

När min man fyllde 50 hade vi en stor hemmafest och rosébålet var mkt uppskattat!
Vi förberedde bålet i dunkar och hällde sedan upp i glas som redan var förberedda med frukt och bär. Sedan toppades glasen bara med Sprite / Zup.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rosébål för 10 personer (4 liter)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

2,5 liter rosévin
2,5 dl cognac eller vit rom
1,25 dl Cointreau
1,25 liter Sprite eller 7 up
1 citron, skivad
1 apelsin, skivad
200 g färska jordgubbar, skivade
200 g hallon
ev. lite mynta
Is


Instruktioner

Lägg citronskivor, apelsinskivor, jordgubbar och hallon i en stor bålskål eller karaff.
Häll i rosé, cognac/vit rom och Cointreau. Rör om.
Precis före servering, tillsätt Sprite/7 Up och rikligt med is.
Rör om försiktigt och servera i glas med bär och citrus.

Notering

ca 10,9 % alkoholhalt

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.