Svalkande, fruktigt och lätt bubbligt – det här rosébålen är den perfekta drinken för sommarfester, grillkvällar och mingel!
Hur gör man rosébål?
Att blanda ett rosébål är både enkelt och snabbt! Du behöver ett friskt och fruktigt rosévin, en skvätt Cointreau för citruskaraktär och en hint av cognac eller vit rom för djup.
För bubblighet och sötma tillsätter du Sprite eller 7Up. Servera med mycket is och gärna färska bär eller fruktskivor.
Lägg citronskivor, apelsinskivor, jordgubbar och hallon i en stor bålskål eller karaff.
Häll i rosé, cognac/vit rom och Cointreau. Rör om.
Precis före servering, tillsätt Sprite/7 Up och rikligt med is.
Rör om försiktigt och servera i glas med bär och citrus.
Vad passar att servera till rosébål?
Här kommer lite goda recepttips!
Fräscha tilltugg:
– Bruschetta med tomat och basilika
– Crostinis med chèvrekräm
– Laxrullar med färskost
Salta snacks:
– Marinerade oliver
– Smördegssticks med bacon och ost
– Löjromsdipp med tillbehör
– Fröknäcken med laxröra, löjrom och rödlök
Smårätter och lättare rätter:
– Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter
– Omelettrullar med spenat- och laxfyllning
– Skallös paj med fetaost, spenat och soltorkade tomater
Rosébål till festen
När min man fyllde 50 hade vi en stor hemmafest och rosébålet var mkt uppskattat!
Vi förberedde bålet i dunkar och hällde sedan upp i glas som redan var förberedda med frukt och bär. Sedan toppades glasen bara med Sprite / Zup.
Här kommer receptet!
Skriv ut
Rosébål för 10 personer (4 liter)
Ingredienser
2,5 liter rosévin
2,5 dl cognac eller vit rom
1,25 dl Cointreau
1,25 liter Sprite eller 7 up
1 citron, skivad
1 apelsin, skivad
200 g färska jordgubbar, skivade
200 g hallon
ev. lite mynta
Is
Instruktioner
Lägg citronskivor, apelsinskivor, jordgubbar och hallon i en stor bålskål eller karaff.
Häll i rosé, cognac/vit rom och Cointreau. Rör om.
Precis före servering, tillsätt Sprite/7 Up och rikligt med is.
Rör om försiktigt och servera i glas med bär och citrus.
Notering
ca 10,9 % alkoholhalt