Franska biffar med rotfrukter och gräddsås

av Åse

God förmiddag torsdag!

Här kommer ett ljuvligt smarrigt recept på biffar i gräddsås med goda smaker av örter och dijon.
Så gott så gott så!

Ta det rotfrukter som du gillar och mår bra av!
Kanske kålrot och rotselleri om du vill ha rotfrukter med lågt kolhydratvärde?
Betor är också gott! Annars klassiker som potatis och morötter!

Hoppas det smakar! Ge gärna feedback bland kommentarerna i såfall 🙏🏻❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Franska biffar med rotfrukter och gräddsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

500 g nötfärs
1 gul lök, riven
1,5 msk kalvfond
3 tsk franska örter
1 vitlöksklyfta, pressad
1 dl grädde
1 ägg
smör att steka i

Sås:

3 dl grädde
1 dl creme fraiche
3 msk chilisås
1 msk dijonsenap
1 tsk Santa Maria dragon
1 tsk Santa Maria italiensk salladskrydda
1 tsk Santa Maria franska örter
0,5 tsk salt
1 vitlöksklyfta, finriven eller pressad

Rotfrukter:

1 kg valfria rotfrukter, skalade
2 msk olvolja
1 rödlök, klyftad
1 tsk salt
23 tsk timjan, torkad


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skala rotfrukterna och skär dem i klyftor. Lägg på plåt och ringa olja över och salta och krydda. Sätt in i ugnen i ca 40 minuter.
Blanda ihop färsen till biffarna. Forma biffar och stek dem gyllene i stekpanna med smör. Lägg över i ugnsform. Sätt in i ugnen när det är ca 10 minuter kvar av tiden.
Använd samma panna som biffarna stekts i. Vispa ner grädde och creme fraiche och sedan övriga ingredienser. Koka upp och låt småputtra i ca 10 minuter.

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.