Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

FOCACCIA med rosmarin, feta, tomat & oliver (lchf / lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8-12

Ingredienser

6 ägg
1 liten burk keso -250 g
1 dl kokosmjöl (jag rek aman prana)
1 dl mandelmjöl (jag gillar risenta)
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1,2 dl kruskakli – (går att utesluta )
1 msk bakpulver
23 msk mild olivolja
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl urkärnade blandade oliver
150 g fetaost
flingsalt
ägg att pensla med


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg och keso med stavmixer till en smet.
Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop med äggsmeten och olivolja.
Rör ner soltorkade tomater, fetan brutna i bitar och nästan alla oliverna, hackade – spara några till att dekorera.
Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt. Forma till en rektangel. Pensla med vispat ägg, tryck ner några oliver och två rosmarinkvistar (eller sprinkla torkad rosmarin över hela brödet)
Strö lite havssalt  på.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. Känn med en potatissticka så brödet ä klart. Låt svalna och skär i portionsbitar.